KICKBACK MED MANUALER

Vil du trene overkroppens største muskel, triceps, er kickback med manualer en god øvelse.  

Når det gjelder overarmstrening, er det ofte isolasjonsøvelser med manualer som gjelder, og vil du trene triceps, er kickback-øvelsen et godt alternativ. Triceps, den hesteskoformede muskelen på baksiden av overarmen, er overkroppens største muskel og bør få den oppmerksomheten den fortjener. Det er med andre ord bare rett og rimelig å inkludere en øvelse som kickback med manualer i overarmstreningen. Dette er en enkel øvelse som lar deg trette ut triceps grundig.


FREMGANGSMÅTE  

  1. Plasser den ene sidens hånd og legg på en treningsbenk. Forsøk å ha cirka 90 grader i hofteleddet og skulderleddet samtidig som du holder ryggen i en nøytral stilling parallelt med underlaget. 
  2. Den andre foten skal stå støtt på gulvet. Med den frie hånden griper du en manual med tommelen pekende forover. 
  3. Løft armen slik at overarmen er parallell med overkroppen og albuen holdes inntil kroppen. I utgangsposisjonen skal du ha 90 grader i albueleddet. 
  4. Hold albuen i ro, og strekk den ut til armen er helt utstrakt. 
  5. Senk deretter manualen til utgangsposisjonen med en kontrollert bevegelse, og gjenta.


TIPS  

  • For å få større bevegelsesutslag kan du løfte albuen litt høyere enn overkroppen. Triceps jobber bare fra utgangsposisjonen der underarmen henger loddrett, og til armen er fullt utstrakt bakover. Unngå derfor å bøye armen ved hjelp av biceps i utgangsposisjonen, siden det uansett ikke vil føre til noe større aktivt bevegelsesutslag for triceps.
  • En vanlig feil er ellers å bruke for mye vekt. Et godt tips er ikke å velge tyngre vekt enn at du kan foreta en markert stans i øvre posisjon, der albuen er helt ustrekt.


VARIANT 

Hvis alle treningsbenkene er opptatt, kan du lene deg på stativet med manualer. Pass bare på at du lener deg så langt frem at overkroppen er parallell med underlaget, for ikke å begrense bevegelsesutslaget.

MUSKLER 

Listen nedenfor viser hvilke muskler som har betydning for gjennomføring av øvelsen.


Agonister

▪ Triceps brachii


BESLEKTEDE ØVELSER 

Her ser du hvilke andre øvelser som belaster samme eller nært beslektede muskelgrupper.


Triceps brachii


KLASSIFISERING

Type øvelse: isolasjonsøvelse / ensidig øvelse / enhåndsøvelse

Bevegelig ledd: albueleddet

Type bevegelse: albueekstensjon


UTSTYR

Her finner du forslag til personlig treningsutstyr som aktivt kan støtte gjennomføringen av øvelsen og/eller redusere risikoen for skader.

Kickback er en øvelse som hovedsakelig belaster hånd- og albueleddet. For å sikre god stabilitet og bevegelighet i disse leddene kan det være en fordel å bruke håndleddstøtte og albuestøtte. Håndleddstøtter er tjukke, elastiske, vevde bånd som vikles rundt håndleddet for å stabilisere det. En albuestøtte er et tettsittende, varmende neopren-erme som tres inn på armen for å hindre smerte ved bevegelse.

Hvis du har problemer med at grepet svikter, kan det også være lurt å investere i et par gode treningshansker eller magnesiumkarbonat. Sistnevnte fås i både fast og flytende form.

Utstyr: Kickback med manualer
+ 2 varianter
299 kr
Kjøp
Kjøp
199 kr
Kjøp
Kjøp