TRICEPS PUSHDOWN MED TAU

Pushdown med tau i kabelmaskin er en fin tricepsøvelse for deg som vil gi triceps en skikkelig omgang.

Triceps er overkroppens største muskel og bør få den oppmerksomheten den fortjener. En effektiv måte ta seg av triceps på er ved å avslutte treningsøkten med en enkel øvelse som pushdown i kabelmaskin med tauhåndtak. Øvelsen gjennomføres stående med kabelmaskin, og med rett teknikk vil du kunne klemme ut de siste repetisjonene av triceps. Pushdown i kabelmaskin er en enkel øvelse å gjøre, og trener hovedsakelig to av triceps’ tre hoder. Den lange hodet, som er festet til skulderbladet og også medvirker til å strekke ut skulderleddet, blir ikke optimalt aktivert siden det jobber i en forkortet posisjon – såkalt aktiv insuffisiens.


FREMGANGSMÅTE

  1. Stå rett opp og ned eller lett foroverlent med lett bøyde ben og ansiktet vendt mot kabelmaskinen. 
  2. Hold tauet slik at tomlene peker oppover. Plasser albuene inntil kroppen og hendene inntil hverandre. 
  3. Dra tauet ned ved å strekke ut albuene. Samtidig som du strekker ut albuene fører du hendene litt fra hverandre. Underarmene proneres slik at tomlene peker skrått mot hverandre i nedre posisjon. 
  4. Gå deretter tilbake til utgangsposisjonen med en kontrollert bevegelse. Pass på at du holder albuene i ro inntil kroppen gjennom hele bevegelsen. 


TIPS

  • Ha i tankene at det er triceps som skal utføre arbeidet i bevegelsen. Pass derfor på å holde albuene i samme stilling gjennom hele bevegelsen. En vanlig feil er å bruke for tunge vekter. Det kan føre til at albuene flyttes ut fra kroppen slik at blant annet den brede ryggmuskelen kan hjelpe til med bevegelsen. 
  • Pass på at du ikke står for nær kabelmaskinen, slik at vaieren kommer borti ansiktet eller kroppen under øvelsen. Står du for nær kabelmaskinen, er det også lett for at triceps blir koblet ut i øvre posisjon når albumene er bøyd maksimalt.
  • Et tips for å bevare aktiveringen av triceps under det meste av øvelsen er å stå lett foroverlent med albuene litt foran kroppen. På den måten havner triceps’ lange hode i en gunstigere stilling, samtidig som du unngår at lårene kommer i veien når du skal strekke ut albuene i nedre posisjon. En vanlig feil er å lene overkroppen forover bare i nedre posisjon for å kunne strekke albuene helt ut, noe som ofte skyldes at vekten er for tung.


VARIANT

Øvelsen kan utføres med rett stang, vinklet stang eller tau.

MUSKLER

Listen nedenfor viser hvilke muskler som har betydning for gjennomføring av øvelsen.

Agonister

▪ Triceps brachii


BESLEKTEDE ØVELSER

Her ser du hvilke andre øvelser som belaster samme eller nært beslektede muskelgrupper.

Triceps brachii


KLASSIFISERING

Type øvelse: isolasjonsøvelse

Bevegelig ledd: albueleddet

Type bevegelse: albueekstensjon


UTSTYR

Her finner du forslag til personlig treningsutstyr som aktivt kan støtte gjennomføringen av øvelsen og/eller redusere risikoen for skader.

Triceps pushdown er en øvelse som hovedsakelig belaster hånd- og albueleddet. For å sikre god stabilitet og bevegelighet i disse leddene kan det være en fordel å bruke håndleddstøtte og albuestøtte. Håndleddstøtter er tjukke, elastiske, vevde bånd som vikles rundt håndleddet for å stabilisere det. En albuestøtte er et tettsittende, varmende neopren-erme som tres inn på armen for å hindre smerte ved bevegelse.

Hvis du har problemer med at grepet svikter, kan det også være lurt å investere i et par gode treningshansker eller magnesiumkarbonat. Sistnevnte fås i både fast og flytende form.

Utstyr: Triceps pushdown med tau
+ 4 varianter
239 kr
Kjøp
Kjøp
Toppselgere
149 kr
Kjøp
Kjøp
Toppselgere
+ 26 varianter
Toppselgere
+ 26 varianter
299 kr
Kjøp
Kjøp
Toppselgere
+ 5 varianter
109 kr
Kjøp
Kjøp