Antioksidanter

For å kunne ivareta et sunt kosthold, er det viktig med rikelig inntak av antioksidanter. Det omfatter viktige stoffer som mineraler, vitaminer og fargestoffer som bedrer...

For å kunne ivareta et sunt kosthold, er det viktig med rikelig inntak av antioksidanter. Det omfatter viktige stoffer som mineraler, vitaminer og fargestoffer som bedrer kroppens funksjoner.

Les mer

Antioksidanter er en fellesbetegnelse for en rekke stoffer som man får i seg i maten, som hjelper kroppen med å hindre betennelser og stress som kan skade cellene. Her hos Bodystore har vi kosttilskudd og tabletter som hjelper deg med å få i deg nok antioksidanter.

Hva er antioksidanter?

Alle kroppens funksjoner drives av oksygenkretsløper, hvor blodet har med seg ferskt blod ut til cellene. Når cellene puster, skaper de såkalte frie oksygenradikaler. Disse gjøre at du får betennelseslignende tilstander i cellene, og det kan i verste fall skade cellenes DNA slik at du kan utvikle forstadier til kreft. Dette kan i tillegg forverres av røyking, stråling og stress. Det hjelper heller ikke om man er lite aktiv, siden dette reduserer det passive stoffskiftet. Normalt sett tåler kroppen et visst nivå av frie radikaler, men blir det for mye av dem kan det lønne seg å ta tilskudd gjennom tabletter eller helsekost. Vitaminer som vitamin C og vitamin E, betakaroten og mineraler som selen er velkjente og viktige antioksidanter.

Hvordan får man i seg nok antioksidanter

Mange matvarer er rike på antioksidanter, og mange av oss får i oss det vi trenger ved å spise frukt og grønnsaker, og særlig grønne bladgrønnsaker som salat og spinat inneholder store mengder. Om du har et sunt kosthold får du gjerne i deg det nødvendigste, men det kan likevel ofte være lurt å ta et kosttilskudd for å være trygg på at du hele tiden får i deg nok. Dette gjelder særlig hvis du er på diett. Ikke bare spiser du mindre av alt, slik at du ikke får i deg nok antioksidanter. Et konstant kaloriunderskudd kan også øke stressnivået og skape frie radikaler. Vi kan derfor anbefale deg å ta tabletter med antioksidanter for å holde deg sunn og frisk.

Skjul
Kjøp fler, spar mer
549 kr
Kjøp fler, spar mer
299 kr
Kjøp fler, spar mer
345 kr
Kjøp fler, spar mer
659 kr
Kjøp fler, spar mer
Kjøp fler, spar mer
479 kr
Kjøp fler, spar mer
Kjøp fler, spar mer
Thorne Research Inc.
559 kr