Kettlebell

Trening med kettlebells har blitt veldig populært den siste tiden og det er lett å skjønne hvorfor. En av grunnene til dette er antageligvis att man med smarte øvelser og...

Trening med kettlebells har blitt veldig populært den siste tiden og det er lett å skjønne hvorfor. En av grunnene til dette er antageligvis att man med smarte øvelser og ganske enkle og prisgunstige redskaper kan trene hele kroppen. Ved å trene med kettlebells styrker du både koordinasjon, balanseevne og utholdenhet. Nedenfor finner du alle våre kettlebells.

Les mer

Tren med Kettlebell

Man kan gjennomføre en veldig effektiv treningsøkt hjemme når man vel har lært seg de grunnleggende bevegelsene. En kettlebell workout bygger både muskler samt forbedrer utholdenheten. Dessuten styrkes koordinasjonen og balanseevnen.

Øvelsene er ganske enkle å lære seg ig man trenger ikke å trene så veldig lenge hver dag for å se resultater. Mange ganger holder det faktisk med 15 minutters effektiv trening der man gjennomgår et bevegelsesskjema. For å forebygge skader er det viktig at man har rett vekt på sin kettlebell samt at man utfører øvelsene på rett måte.

Kettlebell – øvelse man kan begynne med

Kettlebell swing er en øvelse som både er veldig enkel å utføre samt som gir raskt resultat. Det er en ballistisk øvelse som først og fremst trener de største muskelgruppene: hoftepartiet, lår og overkropp. Start ved å plassere deg ganske bredbent med din kettlebell cirka 50 cm foran deg.

Grip deretter tak i håndtaket med begge armene og len din kettlebell mot deg. Send den deretter kraftfullt mellom beina og reis deg deretter opp i en eksplosiv bevegelse. Kraften i din kettlebell ska prosjekteres framover og den skal være brysthøyde når den mister faten.

Rett vekt på din kettlebell

Kettlebell kan være et fantastisk bra redskap for deg som foretrekker o trene styrke hjemme. Du kan enkelt trene både inne og ute samt enkelt rydde bort treningsredskapet etterpå uten at det tar noen større plass. Vi vil si at det er den absolutt største fordelen med å trene med kettlebells.

For at du skal få mest mulig ut av treningen med kettlebells er det som alltid viktig at du har riktig vekt. Så hva er riktig vekt for en kettlebell?

Hva skal du trene med dine kettlebells?

Avhengig av hva du skal trene bør du ha forskjellige vekter på dine kettlebells. En kettlebell for å trene overkroppen bør være lettere enn den du bruker for så svinge ved trening av underkroppen.

Slik velger du vekt på din kettlebell

Avhengig av din fysikk og ditt treningsnivå, varierer vekten av hva slags kettlebell du bør bruke. Den første vekten er for den kettlebell du skal bruke til overkroppstrening, og den andre til underkroppen.

Treningsstatus Utrent:

Mann: 16/24 kg

Kvinne: 8/16 kg

Treningsstatus Veltrent:

Mann: 20/32 kg

Kvinne: 12/20 kg

Treningsstatus Stark:

Mann: 24/40 kg

Kvinne: 16/24 kg

Kettlebell – øvelse man kan begynne med

Kettlebell swing er en øvelse som både er veldig enkel å utføre samt som gir raskt resultat. Det er en ballistisk øvelse som først og fremst trener de største muskelgruppene: hoftepartiet, lår og overkropp. Start ved å plassere deg ganske bredbent med din kettlebell cirka 50 cm foran deg. Grip deretter tak i håndtaket med begge armene og len din kettlebell mot deg. Send den deretter kraftfullt mellom beina og reis deg deretter opp i en eksplosiv bevegelse. Kraften i din kettlebell ska prosjekteres framover og den skal være brysthøyde når den mister faten.

5 fordeler med å trene med kettlebells

  1. Tidseffektiv trening både hjemme og på treningssenteret.

  2. Perfekt hjemmetrening ettersom det er billig og de tar veldig liten plass når du ikke bruker dem.

  3. Tren hele kroppen med ett og samme treningsredskap

  4. Bygg muskler og sett i gang forbrenningen på samme gang. Med kettlebells vil du bli helt utslitt etter en treningsøkt.

  5. Det er gøy! Kettlebells er virkelig en gøyal treningsform og det finnes nesten ubegrenset med forskjellige øvelser.

Teknikk med kettlebells

I begynnelsen av en treningsform kan det som alltid være litt vrient å vite hvordan man skal mestre redskapet. Slik er det dessverre også når man trener med kettlebells. Det finnes flere ulike tekniske nivåer med kettlebells hvor det gjelder å forstå de enklere øvelsene for så å øke i vanskelighetsgrad.

To av de grunnleggende teknikkene med en kettlebell er swing og press. I press må du utføre en såkalt clean, som er et begrep som ofte dukker opp innen trening med kettlebells.

Start med litt lettere vekter hvis det er første gang du prøver kettlebells-trening for å være sikker på at teknikken sitter som den skal og øk deretter i vekt.

Hvor kommer kettlebells fra?

Kettlebell, eller Girya som det heter på russisk, ble først populære i nettopp Russland under 1800-tallet der de framfor alt ble brukt av vektløftere. Under 1900-talet ble det Sovjetunionens nasjonalsport og rundt samme tid begynte kettlebells å bli populære også i den vestlige verden.

Eksakt hvor kettlebells kommer fra er vanskelig å si ettersom det dukker opp mange forskjellige opplysninger på internett. I russiske bøker fra begynnelsen av 1700-tallet dukker kettlebells opp og da blir det påstått at de kommer fra Hellas, India eller Storbritannia.

Noe annet som dukker opp om kettlebells er at det var russiske soldater som begynte å bruke kanonkuler ved å sette håndtak på disse. De kunne da bruke dem til å gjøre forskjellige tekniske treningsøvelser. Dette har vi ikke fått bekreftet, men det er noe vi synes høres spennende ut.

Skjul
Filtrer utvalg
Gjenopprett alt

Varemerker

Vekt

Avbryt
Bruk filter
+ 7 varianter
499 kr
Kjøp
Kjøp
Prisfunn
706 kr
Laveste pris 706 kr
Laveste pris 706 kr
+ 11 varianter
289 kr
Kjøp
Kjøp
+ 3 varianter
299 kr
Kjøp
Kjøp
+ 10 varianter
699 kr
Kjøp
Kjøp
+ 5 varianter
619 kr
Kjøp
Kjøp
+ 4 varianter
274 kr
Kjøp
Kjøp
+ 5 varianter
349 kr
Kjøp
Kjøp
+ 3 varianter
1.599 kr
Kjøp
Kjøp
Nyhet
+ 10 varianter
199 kr
Kjøp
Kjøp