HENGENDE SKRÅ KNELØFT

Hengende skrå kneløft er en ypperlig øvelse for deg som ønsker en veltrent mage.

Hengende skrå kneløft (eng. hanging knee lift) er en variant av hengende benløft der du konsentrerer deg litt ekstra om de skrå magemusklene. En fordel med å trene kjernemuskulaturen i hengende stilling er nettopp at overkroppen og bena henger fritt i luften. Det gir deg større bevegelsesfrihet samtidig som det stiller større krav til god kroppskontroll. Hengende skrå kneløft er en god øvelse for både kjernemuskulatur og hoftebøyere. Det eneste du trenger er noe å henge i, for eksempel en chinstang. 


FREMGANGSMÅTE

  1. Hold chinstangen med hendene i cirka skulderbreddes avstand. 
  2. I utgangsposisjon henger du med strake armer og strake hofter. Knærne skal være bøyd i cirka 90 grader. 
  3. Start bevegelsen med å løfte knærne ved å bøye hoften. Når lårene nærmer seg vannrett stilling, fortsetter du bevegelsen ved å utføre en sidecrunch i luften slik at kneet på den ene siden kommer så nær motsatt skulder som mulig. 
  4. Senk deretter knærne til utgangsposisjon i kontrollert tempo mens du beholder spenningen i overkroppen og hoftebøyerne. 
  5. Gjenta øvelsen, men denne gangen med sidecrunch til den andre siden.
  6. Husk at det er magen og hoftebøyerne som skal arbeide i denne øvelsen. Unngå derfor å kippe bena, og unngå å gynge frem og tilbake med kroppen.


TIPS

  • Hengende skrå kneløft kan tilpasses på mange måter. Hvor tungt det blir, avhenger av teknikken og utstyret du bruker. Den enkleste måten å variere øvelsen og vanskelighetsgraden på er ved å veksle mellom strake og bøyde ben. Med strake ben blir hevarmen lengre og øvelsen dermed tyngre. Hvis du er svært sterk, kan du forsøke å berøre stangen med føttene utenfor hendene.
  • Et annet tips for å gjøre hengende skrå kneløft enda tyngre, er å holde en vekt mellom føttene.
  • Bruk gjerne drareimer for å unngå at grepsstyrken skal begrense deg i øvelsen.


VARIANT 

Øvelsen kan utføres hengende med strake armer i en chinstang som beskrevet over, men kan også utføres i egne stativ beregnet på hengende benløft. I stativet plasserer du ryggen mot en ryggstøtte og underarmene på en armstøtte. Dermed slipper du å være begrenset av styrken i armene og grepet.

MUSKLER 

Listen nedenfor viser hvilke muskler som har betydning for gjennomføring av øvelsen.


Agonister

▪ Obliquus


Synergister

▪ Quadratus lumborum


BESLEKTEDE ØVELSER

Her ser du hvilke andre øvelser som belaster samme eller nært beslektede muskelgrupper.


Obliquus


KLASSIFISERING

Type øvelse: øvelse for kjernemuskulaturen

Bevegelig ledd: overkroppen

Type bevegelse: lateralfleksjon i overkroppen


UTSTYR

Her finner du forslag til personlig treningsutstyr som aktivt kan støtte gjennomføringen av øvelsen og/eller redusere risikoen for skader.

Hengende kneløft er en øvelse som særlig stiller krav til grepsstyrken. Hvis du har problemer med at grepet svikter, kan det være lurt å investere i et par drareimer eller magnesiumkarbonat. Sistnevnte fås i både fast og flytende form.

Utstyr: Hengende skrå kneløft
+ 5 varianter
130 kr
Kjøp
Kjøp
Toppselgere
+ 26 varianter
Toppselgere
+ 26 varianter
299 kr
Kjøp
Kjøp
Toppselgere
529 kr