Ledd og muskler

Kroppen har omtrent 300 ledd som gjør at vi kan bevege oss. Ledd er noe vi vanligvis ikke tenker på før det oppstår problemer. Men når et ledd begynner å gjøre vondt blir...

Kroppen har omtrent 300 ledd som gjør at vi kan bevege oss. Ledd er noe vi vanligvis ikke tenker på før det oppstår problemer. Men når et ledd begynner å gjøre vondt blir det fort klart hvorfor det er så viktig å ta vare på dem. Leddene er delt inn i forskjellige grupper avhengig av hvordan de beveger seg og hvordan de er strukturert, men alle er viktige.

Les mer

Brusk er viktig

Brusk spiller en sentral rolle i hvordan leddene fungerer. Brusk holder leddet sammen til en viss grad, men en veldig viktig funksjon som brusk oppfyller er at det skaper glideflater. Der to skjelettdeler møtes i et ledd er det viktig at disse lett kan gli mot hverandre. Brusk gir da en veldig glatt og solid overflate hvor dette kan skje. Leddet og brusken smøres også konstant av leddvæske. 

Ta vare på leddene

Det er viktig å ta vare på leddene sine. En stor del av dette innebærer å være i bevegelse og aktivere leddene, og en annen del er dietten. C-vitamin er et eksempel på et næringsstoff som er viktig siden C-vitamin hjelper kroppen å produsere kollagen på en normal måte. Dette kollagenet bidrar igjen til bruskens normale funksjon. Selv om maten gir mye av næringsstoffene kroppen trenger, velger mange i dag å supplere med et tilskudd. 

Skjul
Filtrer utvalg
Gjenopprett alt

Varemerker

Form

Avbryt
Bruk filter
+ 1 variant
229 kr
Kjøp
Kjøp
+ 1 variant
379 kr
Kjøp
Kjøp