Omega-3

Omega-3 er et eksempel på en gruppe essensielle fettsyrer, og omega-3 inneholder igjen de lange fettsyrene EPA og DHA som er kjent for sine positive helseeffekter. EPA og...

Omega-3 er et eksempel på en gruppe essensielle fettsyrer, og omega-3 inneholder igjen de lange fettsyrene EPA og DHA som er kjent for sine positive helseeffekter. EPA og DHA er viktige fettsyrer som blant annet finnes i fet fisk og som har flere positive helseeffekter på blant annet hjernen og nervesystemet.

Les mer

Omega-3 er viktig for kroppen

Omega-3 er faktisk et samlingsnavn for en rekke flerumettede fettsyrer. EPA og DHA er to av de viktigste fettsyrene i denne kategorien, og de har mange helsemessige fordeler. Blant annet bidrar de til en normal hjerte-karfunksjon og spiller også en viktig rolle for hjernen og øynene. EPA og DHA er også viktige for blodtrykk og normale blodfettnivåer.

Mange spiser ikke variert nok for å få i seg nok omega-3 gjennom kostholdet. Da er kosttilskudd til stor hjelp. Gymgrossisten tilbyr et bredt utvalg av omega-3 i form av vanlige kapsler, myke kapsler og også i flytende form. Ved å velge et av disse produktene kan man enkelt dekke det daglige behovet.

Hvor mye omega-3 trenger du?

Selv om det er mulig å få i seg omega-3 gjennom mat, er det ikke uvanlig at inntaket ofte er for lavt. Da kan det være godt å kjøpe omega-3 kapsler for å effektivt supplere dietten. Hvis du er usikker på hvor mye du trenger står det ofte anbefalt daglig inntak på emballasjen. Positive effekter for hjerte, hjerne og syn forekommer ved 250 mg EPA og DHA daglig. Positiv effekt på blodfett oppstår med et totalt inntak på 5 g EPA og DHA daglig.

Bruk Omega-3 hele året

Omega-3 er et viktig næringsstoff som kroppen bruker daglig. Du kan derfor med god samvittighet bruke favorittproduktet ditt hele året. Det anbefales å bruke omega-3 i forbindelse med måltider. Mange tar kapslene eller den flytende oljen like før et måltid, noe som reduserer risikoen for mulige fiskeraper.

Velg ett eller flere produkter i det store utvalget som du finner på Gymgrossisten. Det finnes produkter i mange forskjellige produktformater og konsentrasjoner slik at du kan finne det produktet som passer deg best.

Skjul
Filtrer utvalg
Gjenopprett alt

Varemerker

Avbryt
Bruk filter