FRONTHEV MED MANUALER

Fronthev med manualer er en super øvelse om du ønsker isolert trening av skulderpartiet. 

Med fronthev med manualer (eng. front lift dumbbell) kan du isolere overflatemuskelen på skulderens utside: deltamuskelen. Isolasjonsøvelser passer godt for deg som trener etter splittprogram eller bare vil trene skulderpartiet litt ekstra. En fordel med å gjøre frontløft med manualer er at du trener høyre og venstre side hver for seg, slik at du kan oppdage og trene bort eventuelle sideforskjeller.


FREMGANGSMÅTE  

  1. Ta en manual i hver hånd. I utgangsposisjon skal du stå støtt med rak holdning og skuldrene senket og trukket lett tilbake. Manualene holder du hengende foran deg med rette eller lett bøyde armer og tomlene pekende mot hverandre. 
  2. Start bevegelsen ved å løfte en manual opp og frem til den er på høyde med skulderen. Deretter senker du manualen til utgangsposisjonen med en kontrollert bevegelse.
  3. Manualen skal holdes med overhåndsgrep og albuen peke ut mot siden gjennom hele bevegelsen. 
  4. Gjør deretter en repetisjon med den andre armen. 
  5. Forsøk å bevare den rake holdningen med skuldre som er senket og trukket lett tilbake, gjennom hele øvelsen.


TIPS  

  • En vanlig feil er å bruke altfor tung vekt, slik at du må kippe den opp med ryggen og hoftene, og feilen forekommer særlig når øvelsen utføres stående. 
  • Hvis du vil forsikre deg om at det er deltamusklene som jobber, kan det derfor være lurt å ikke bruke mer vekt enn det nettopp deltamusklene kan klare.


VARIANT 

Fronthev med manualer kan utføres med begge sider samtidig, eller du kan veksle mellom høyre og venstre side som beskrevet over. Fordelen med å veksle mellom høyre og venstre side er at du blir stødigere og dermed ikke trenger anstrenge deg like mye for å unngå å kippe vekten.

Fronthev med manualer kan også utføres med hammergrep, altså med tomlene mot taket. Noen føler at hammergrepet er mer behagelig for skulderleddet, men det stiller høyere krav til biceps samtidig som den overfladiske delen av deltamuskelen får arbeide i mindre grad. 

Fronthev kan også utføres med stang eller i kabelmaskin.

MUSKLER 

Listen nedenfor viser hvilke muskler som har betydning for gjennomføring av øvelsen.


Agonister

▪ Deltoideus anterior

Synergister

▪ Deltoideus lateralis

▪ Pectoralis major pars clavicularis

▪ Trapezius descendens


BESLEKTEDE ØVELSER 

Her ser du hvilke andre øvelser som belaster de samme eller nært beslektede muskelgrupper.


Deltoideus anterior


KLASSIFISERING  

Type øvelse: isolasjonsøvelse

Bevegelig ledd: skulderleddet

Type bevegelse: skulderfleksjon


KURIOSA

Enten du vil bli sterk i skuldrene eller bare ønsker deg et bredt og velutviklet skulderparti, er det deltamusklene du bør konsentrere deg om. En deltamuskel består av en fremre, ytre og bakre del med en felles oppgave: å utvikle kraft i skulderleddet, men i ulike retninger. Ved foroverløft er det særlig den fremre og ytre delen av deltamuskelen som jobber.


UTSTYR

Her finner du forslag til personlig treningsutstyr som aktivt kan støtte gjennomføringen av øvelsen og/eller redusere risikoen for skader.

Fronthev er en isolasjonsøvelse der man bruker forholdsvis lav vekt. Hvis du likevel har problemer med at grepet svikter, kan det være lurt å investere i et par gode treningshansker eller magnesiumkarbonat. Sistnevnte fås i både fast og flytende form.

I de fleste styrketreningsøvelser, og spesielt de som utføres stående med frie vekter, vil du ha nytte av å bruke treningssko som er egnet til formålet. Med vanlige joggesko med buet og støtdempet såle blir underlaget utstabilt, og her er en styrketreningssko med flat og stiv såle å foretrekke.

Utstyr: Fronthev med manualer
+ 2 varianter
299 kr
Kjøp
Kjøp
199 kr
Kjøp
Kjøp