HÅNDLEDDSCURL

Håndleddscurl er øvelsen for deg som vil ha like store og sterke underarmer som Skipper’n.

Det er ikke noe galt med store overarmer, men man skal heller ikke undervurdere et par solide underarmer. I tillegg til at velutviklede underarmer kan være imponerende, rent estetisk, kan de gi ekstra respekt når du første gang håndhilser på et nytt menneske. Dessuten er underarmsstyrken viktig i mange andre styrkeøvelser og idretter. 


SÅNN GJØR DU

  1. Sitt på en benk og ta tak i stangen med hendene i skulderbred avstand. 
  2. Legg underarmene ned på lårene og la hendene og stangen henge ned utenfor knærne. 
  3. La stangen rulle ut av håndflatene, ned på fingrene, samtidig som du bøyer håndleddene ned mot gulvet. 
  4. Curl deretter stangen opp ved å trekke stangen inn mot håndflatene med fingrene samtidig som du bøyer håndleddene så knokene kommer så høyt som mulig. 
  5. Tenk på å gjennomføre bevegelsen i kontrollert tempo i både den konsentriske og eksentriske fasen.


TIPS

  • Håndleddscurl kan utføres med både stang og hantler. Håndleddscurl med hantel kan du med fordel utføre med én hånd om gangen. På den måten kan du også utføre øvelsen til failure og med forserte repetisjoner. Først utfører du så mange repetisjoner som du orker. Deretter hjelper du til med å curle opp hantelen med den andre hånden i den konsentriske fasen for å klemme ut noen ekstra repetisjoner.
  • En vanlig feil er å vinkle armene skrått ut fra hverandre. Det fører til ujevn belastning av både håndledd og fingre. Pass derfor på at underarmene er plassert parallelt til hverandre for å kunne utføre håndleddcurl med god teknikk.
  • Et annet tips er å unngå å bruke helstøpte stenger og hantler, i hvert fall om du får problemer med håndleddene. Med stenger og hantler der vektskivene kan rotere rundt selve stangen, er det lettere å få til en myk bevegelse som motvirker eventuelle problemer med håndleddene.


VARIANT

Hvis du ikke vil sitte foroverlent med underarmene hvilende på lårene, kan du i stedet sitte på kne på gulvet og legge underarmene på tvers over en treningsbenk.

Håndleddscurl med stang kan også utføres stående med hendene bak ryggen. Plasser høyre og venstre håndbak på respektive rumpeballe for å stabilisere bevegelsen når du utfører underarmcurl.

MUSKLER

Her er oversikten over musklene som har en avgjørende rolle for gjennomføringen av øvelsen.


Agonister

▪ Håndleddsbøyerne


RELATERTE ØVELSER


KLASSIFISERING

Type øvelse: Isolasjonsøvelse

Bevegelig ledd: Håndleddet

Type bevegelse: Håndleddsfleksjon


UTSTYR

Her følger en oversikt over personlig treningsutstyr som aktivt kan fremme gjennomføringen av øvelsen og/eller redusere faren for skade.

Håndleddscurl er en isolasjonsøvelse der du ikke håndterer særlig mye vekt. Dersom du likevel opplever at du har problem med sviktende grep, kan det være en god idé å investere i et par gode treningshansker eller magnesiumkarbonat. Sistnevnte finnes både i fast og flytende form.

Utstyr: Håndleddscurl
Toppselgere
199 kr
Kjøp
Kjøp
50%
467 kr
Laveste pris 934 kr (-50%)
Laveste pris 934 kr (-50%)
Toppselgere
+ 26 varianter
Toppselgere
+ 26 varianter
299 kr
Kjøp
Kjøp
Toppselgere
17%
700 kr
Laveste pris 839 kr (-17%)
Laveste pris 839 kr (-17%)