KNESTÅENDE CRUNCHES MED KABEL

Vil du trene magemusklene så de svir? Da er knestående crunches med kabel øvelsen du er ute etter.

Det er mange måter å trene sixpacken på, men knestående kabelcrunch er en av de bedre når du virkelig vil isolere magemusklene. Hvis du er lei av at alle øvelser for overkroppen skal utføres liggende på gulvet eller hengende i forskjellige stillinger, kan knestående være en morsom avveksling. I stedet for å bruke kroppsvekten som motstand kan du her bruke kabelmaskinen, slik at du lett kan tilpasse motstanden.


FREMGANGSMÅTE

  1. Legg gjerne en matte på gulvet for å gjøre det mer behagelig. Ta tak i tauet med begge hendene, og sett deg på kne et lite stykke unna kabelmaskinen. Du skal ikke sitte på rumpen – pass på å holde hoftene i luften gjennom hele bevegelsen. 
  2. Plasser hendene like over hodet, slik at håndleddene ligger mot hodet. I utgangsposisjonen lar du motstanden fra kabelmaskinen strekke opp overkroppen slik at ryggen er hyperekstendert. 
  3. Med hoftene i samme posisjon trekker du nå i tauet ved å flekse overkroppen. Husk at det er en crunch-bevegelse du skal utføre. 
  4. Når du har flekset overkroppen maksimalt, går du tilbake til utgangsposisjon med en kontrollert bevegelse mens du fortsatt aktiverer kjernemuskulaturen.


TIPS

  • Knestående crunch med kabel, eller kneeling cable crunch som det heter på engelsk, er nettopp en crunch. Ordet «crunch» – knase eller mase i stykker – er nokså beskrivende for den teknikken du skal bruke. Tanken er at overkroppen skal flekses slik at det er magemusklene som utfører det meste av arbeidet. En vanlig feil er at bevegelsen skjer i hoften, slik at det hovedsakelig er hoftebøyerne som jobber. 
  • En annen vanlig feil er å bruke overkroppens tyngde til å dra i kabelen. Tenk at du skal bruke overkroppen som en forlengelse mellom kjernemuskulaturen og håndtakene, slik at det blir magemusklene som gjør jobben.


VARIANT 

Øvelsen kan også utføres stående. Stå i så fall med lett bøy i knær og hofter og sørg for at du beholder bøyen gjennom hele bevegelsen, slik at det er bare overkroppen som beveger seg.

MUSKLER 

Listen nedenfor viser hvilke muskler som har betydning for gjennomføring av øvelsen.


Agonister

▪ Rectus abdominis


Synergister

▪ Obliquus internus abdominis

▪ Obliquus externus abdominis

▪ Rectus femoris


BESLEKTEDE ØVELSER 

Her ser du hvilke andre øvelser som belaster samme eller nært beslektede muskelgrupper.


Rectus abdominis


KLASSIFISERING

Type øvelse: øvelse for kjernemuskulaturen

Bevegelig ledd: flerleddsøvelse

Type bevegelse: fleksjon av overkroppen


UTSTYR

Her finner du forslag til personlig treningsutstyr som aktivt kan støtte gjennomføringen av øvelsen og/eller redusere risikoen for skader.

Kabelcrunch er en isolasjonsøvelse der man bruker forholdsvis lav vekt. Hvis du likevel har problemer med at grepet svikter, kan det være lurt å investere i et par gode treningshansker eller magnesiumkarbonat. Sistnevnte fås i både fast og flytende form.

Utstyr: Knestående crunches med kabel
Monthly highlight
20%
+ 5 varianter
Monthly highlight
20%
+ 5 varianter
38 anmeldelser
87 kr
Laveste pris 109 kr (-20%)
Kjøp
Laveste pris 109 kr (-20%)
Kjøp
+ 5 varianter
130 kr
Kjøp
Kjøp
Toppselgere
+ 26 varianter
Toppselgere
+ 26 varianter
745 anmeldelser
299 kr
Kjøp
Kjøp
Toppselgere
Toppselgere
3 anmeldelser
529 kr