OMVENDT HÅNDLEDDCURL

Med omvendt håndleddcurl trener du musklene på utsiden av underarmen og styrker håndleddene.

Når det gjelder trening av armene, er det som regel overarmene som får all fokus, mens underarmene havner i bakgrunnen. Å være sterk i underarmene er en undervurdert egenskap som fortjener større oppmerksomhet. I tillegg til at velutviklede underarmer kan være estetisk tiltalende, er sterke underarmer viktig i mange andre styrkeøvelser og idretter. Omvendt håndleddcurl er en enkel og effektiv øvelse som trener musklene på utsiden av underarmen, og alt du trenger er en benk og en vekt i form av manual eller stang.


FREMGANGSMÅTE

Sitt på en benk og grip stangen med dobbelt overhåndsgrep og hendene i cirka skulderbreddes avstand. Legg underarmene på lårene, og la hendene og stangen henge utenfor knærne. Vinkle håndleddene ned mot gulvet samtidig som du lar stangen rulle ut av håndflatene og ned på fingrene. Løft deretter stangen ved å trekke den inn mot håndflaten med fingrene samtidig som du bøyer opp håndleddene slik at knokene kommer så høyt som mulig. Pass på å utføre bevegelsen i kontrollert tempo i både den konsentriske og eksentriske fasen.


TIPS

  • Håndleddcurl kan utføres med både stang og manualer. Håndleddcurl med manualer kan gjerne utføres med én hånd om gangen. På den måten kan du trene til utmattelse og med «forced reps»: Først gjør du så mange repetisjoner som du klarer, og deretter lar du den andre hånden hjelpe til med å løfte manualen i den konsentriske fasen, slik at du klarer noen repetisjoner til.
  • En vanlig feil er at armene er vinklet på skrå inn mot hverandre. Da blir det ujevn belastning på både håndledd og fingre. Pass derfor på at underarmene er plassert parallelt med hverandre slik at du kan gjøre håndleddcurl med god teknikk.
  • Et annet tips er å unngå å bruke helstøpte stenger og manualer, spesielt hvis du får problemer med håndleddene. Med stenger og manualer der vektskivene kan rotere rundt selve stangen, er det lettere å få til en mykere bevegelse som gjør at du kan unngå eventuelle håndleddproblemer.


VARIANT

Hvis du ikke vil sitte fremoverlent og hvile underarmene på lårene, kan du sitte på kne på gulvet og legge underarmene tvers over en treningsbenk.

MUSKLER

Listen nedenfor viser hvilke muskler som har betydning for gjennomføring av øvelsen.


Agonister

HåndleddsekstensoreneBESLEKTEDE ØVELSER

Her ser du hvilke andre øvelser som belaster samme eller nært beslektede muskelgrupper.

 

Håndleddsekstensorene


KLASSIFISERING

Type øvelse: isolasjonsøvelse

Bevegelig ledd: håndleddet

Type bevegelse: håndleddsekstensjon


UTSTYR

Her finner du forslag til personlig treningsutstyr som aktivt kan støtte gjennomføringen av øvelsen og/eller redusere risikoen for skader.

Håndleddcurl er en isolasjonsøvelse der man bruker forholdsvis lav vekt. Hvis du likevel har problemer med at grepet svikter, kan det være lurt å investere i et par gode treningshansker eller magnesiumkarbonat. Sistnevnte fås i både fast og flytende form.

Utstyr: Omvendt håndleddscurl
SPRING SALE
7%
139 kr
Laveste pris 149 kr (-7%)
Kjøp
Laveste pris 149 kr (-7%)
Kjøp
SPRING SALE
560 kr
SPRING SALE
Prisfunn
+ 26 varianter
SPRING SALE
Prisfunn
+ 26 varianter
249 kr
Laveste pris 249 kr
Kjøp
Laveste pris 249 kr
Kjøp
SPRING SALE
Prisfunn
700 kr
Laveste pris 700 kr
Laveste pris 700 kr