Omega-3 og fettsyrer

Fett er livsnødvendig på mange måter. Ikke bare det fettet vi får i oss gjennom maten, men også fettet vi har i kroppen. I kroppen finnes det rikelig med fett i nervesyst...

Fett er livsnødvendig på mange måter. Ikke bare det fettet vi får i oss gjennom maten, men også fettet vi har i kroppen. I kroppen finnes det rikelig med fett i nervesystemet, og det fungerer som energilager, støtdemper, beskytter organer og hjelper kroppen med å opprettholde en normal temperatur. Noen av fettsyrene vi får fra maten har også andre viktige funksjoner og har en positiv effekt på hjerte, øyne og kolesterolnivå.

Les mer

Mange forskjellige typer fett

Fett kommer i mange ulike former og varianter. Siden det finnes så mange forskjellige typer fett, er de delt inn i forskjellige grupper avhengig av lengde, utseende og funksjon. Kroppen kan produsere mange, men ikke alle, fettsyrer selv, dette innebærer at det er flere fettsyrer som er essensielle (livsnødvendige). Eksempler på dette er de flerumettede fettstoffene EPA og DHA som finnes i fisk. Disse fettsyrene har mange viktige funksjoner. 

 

Omega-3

Omega-3 er et eksempel på en gruppe livsnødvendige fettsyrer, og omega-3 inneholder igjen de viktige fettstoffene EPA og DHA som er kjent for å gi positive helseeffekter. De bidrar blant annet til normal hjerte- og karfunksjon og spiller en viktig rolle for hjernen og øynene. EPA og DHA er også viktige for blodtrykket og normale blodfettnivåer. En enkel måte å alltid få tilstrekkelig med EPA og DHA på, er gjennom et tilskudd. 

 

Mettet, umettet og flerumettet

Ulike fettstoffer har ulike effekter i kroppen. Mange fettstoffer er ingenting annet enn energi, mens andre kan ha enten negative eller positive effekter. Det er et klart skille mellom mettet og umettet fett når det kommer til helseeffekter. I dag vet vi at ved å erstatte mettet fett med umettet fett, hjelper vi kroppen med å senke kolesterolnivået i blodet. Kolesterol er en risikofaktor for å utvikle hjerte- og karsykdommer og er derfor viktig å holde i balanse. 

 

Fett på Gymgrossisten

Gymgrossisten har et stort utvalg av fett i forskjellige former, produktformater og typer. Her finner du alt fra EPA/DHA til CLA, kokosfett og oljer samt frø og andre planter. Det finnes både flytende og fast fett, samt fett i kapselform. Et godt råd til deg som leter etter fett eller oljer, er å velge ett eller flere fettstoffer/oljer som du bruker til matlaging og deretter supplere med fett som oppfyller målene dine. Dette kan for eksempel være fiskeolje eller CLA. Utforsk sortimentet hos Gymgrossisten og velg riktig produkt for deg. 

Skjul
Filtrer utvalg
Gjenopprett alt

Varemerker

Avbryt
Bruk filter