🎁Adventsdeal🎁

Spar opptil 50% på treningsutstyr

Vitamin D

Vitamin D...

Vitamin D

Les mer

Vitamin sol
Vitamin D er et unikt og spennende vitamin. Kroppen har evnen til å produsere D-vitamin på egen hånd, men forholdene må være riktige. Vitamin D kan dannes i huden, men bare når huden utsettes for sollys, og lyset må inneholde UV-stråling. Når huden får sol, kan den omdanne kolesterol i forskjellige trinn slik at det til slutt blir vitamin D. Siden vi her på nordlige breddegrader ofte anser sollys som en mangelvare, er det ikke rart at mange bruker et kosttilskudd for å være sikre på at de får en tilstrekkelig mengde vitamin D hver dag. 

Små mengder i mat
Vitamin D er dessverre ikke et vanlig vitamin i maten vi spiser. Det er til og med slik at mesteparten av all melk og meieriprodukter er forsterket med vitamin D slik at vi som befolkning har en pålitelig kilde til vitaminet. Vitamin D finnes naturlig hovedsakelig i fet fisk, men også i en viss mengde i kjøtt og egg. 

Hva gjør vitamin D?
Utallige mennesker rundt omkring i verden bruker i dag et kosttilskudd med ekstra vitamin D av ulike årsaker. Dette vitaminet er viktig for en normal metabolisme av kalsium og vedlikehold av bein og tenner, det bidrar til normal muskelfunksjon, og det spiller en viktig rolle i celledeling. I dag er det mange som velger å bruke ekstra vitamin D da det er viktig for et normalt fungerende immunsystem. 

Vitamin D i kosttilskudd
Det er mange vitamin D-tilskudd i forskjellige former, opprinnelser og doser. Vitamin D kan ha både animalsk og vegetabilsk opprinnelse og finnes i formene D2 og D3. Uansett hvilken variant som passer deg best, er et tilskudd en enkel forsikring om å alltid dekke kroppens behov for dette viktige vitaminet. Gymgrossisten har et bredt utvalg av produkter, slik at du kan finne en som passer akkurat deg. 

Skjul
Filtrer utvalg
Gjenopprett alt
Avbryt
Bruk filter
119 kr
179 kr
199 kr
169 kr
30%
209 kr
299 kr
169 kr
189 kr
99 kr
145 kr
269 kr
Nyhet
169 kr
Nyhet