BICEPSCURL MED KABELMASKIN

Bicepscurl kan utføres på mange måter, og de fleste involverer manualer. Da kan det være en morsom avveksling å bruke kabelmaskin.

Det er få muskelgrupper som kan skilte med så mange varianter av isolasjonsøvelser som biceps. De aller fleste bicepsøvelser blir utført med manualer, men curl med kabelmaskin er et fint supplement. Kabelcurl er en myk og smidig øvelse som er behagelig å utføre, og i tillegg har kabelmaskinen mange andre fordeler. Du kan for eksempel variere håndtakene fra blant annet tau til vinklet eller rett stang, og du kan tilpasse høyden på kabeltrinsen hvis du vil at mostanden skal komme fra en annen vinkel. Dessuten kan du raskt og enkelt tilpasse belastningen med vektmagasinet hvis du for eksempel vil kjøre droppserier. 


FREMGANGSMÅTE

  1. Still deg vendt mot kabelmaskinen med kabeltrinsen på bakkenivå. Bruk underhåndsgrep på en rett stang med hendene plassert i cirka en skulderbreddes avstand. 
  2. I utgangsposisjon skal armene være fullt utstrakt mens du står støtt med lett bøyde ben, oppreist overkropp og skuldrene lett senket og trukket tilbake.
  3. Start bevegelsen med å løfte stangen opp i høyde med skuldrene. Unngå å kippe stangen ved å gynge med overkroppen. 
  4. Albuene skal holdes inntil siden gjennom hele bevegelsen bortsett fra i øvre posisjon, der du kan skyve dem en anelse frem slik at underarmene blir loddrette. 
  5. Når du har kommet til øvre posisjon, senker du stangen til utgangsposisjon igjen med en kontrollert bevegelse.


TIPS

  • For å få bedre kontakt med biceps når du utfører kabelcurl, kan det være lurt å begrense bevegelsesutslaget. Unngå i så fall å strekke armene helt ut i nedre posisjon, og snu bevegelsen før biceps mister kontakten i øvre posisjon. 
  • En vanlig feil er å kippe stangen for på den måten kunne løfte tyngre vekter. Det er som sagt noe du bør unngå, men det finnes ett unntak til regelen, nemlig dersom du vil øke belastningen i den eksentriske fasen. Ved å utnytte momentet i kroppen og kippe stangen kan du med den tyngre vekten få god belastning på biceps med en kontrollert eksentrisk fase.


VARIANT

Kabelcurl kan utføres både stående, liggende og sittende og kan tilpasses egne preferanser. Det samme gjelder valg av håndtak, som kan varieres mellom alt fra tauhåndtak til rett eller vinklet stang.

MUSKLER 

Listen nedenfor viser hvilke muskler som har betydning for gjennomføring av øvelsen.


Agonister

▪ M. biceps brachii


Synergister

▪ M. brachialis

▪ M. brachioradialis

▪ Underarmsfleksorene


BESLEKTEDE ØVELSER 

Her ser du hvilke andre øvelser som belaster samme eller nært beslektede muskelgrupper.


M. biceps brachii


KLASSIFISERING

Type øvelse: isolasjonsøvelse

Bevegelig ledd: albueleddet

Type bevegelse: albuefleksjon


UTSTYR

Her finner du forslag til personlig treningsutstyr som aktivt kan støtte gjennomføringen av øvelsen og/eller redusere risikoen for skader.

Kabelcurl er en isolasjonsøvelse der man bruker forholdsvis lav vekt. Hvis du likevel har problemer med at grepet svikter, kan det være lurt å investere i et par gode treningshansker eller magnesiumkarbonat. Sistnevnte fås i både fast og flytende form.

Utstyr: Bicepscurl med kabelmaskin
+ 4 varianter
+ 4 varianter
3 anmeldelser
239 kr
Kjøp
Kjøp
Prisfunn
314 kr
Laveste pris 314 kr
Laveste pris 314 kr
Monthly highlight
Monthly highlight
2 anmeldelser
839 kr
Toppselgere
+ 26 varianter
Toppselgere
+ 26 varianter
745 anmeldelser
299 kr
Kjøp
Kjøp
Monthly highlight
20%
+ 5 varianter
Monthly highlight
20%
+ 5 varianter
38 anmeldelser
87 kr
Laveste pris 109 kr (-20%)
Kjøp
Laveste pris 109 kr (-20%)
Kjøp