CLA

CLA, eller konjugert linolsyre, er en naturlig fettsyre som vanligvis finnes i kjøtt fra gressetende dyr som kyr og sauer. Ved å ta tilskudd av kapsler med CLA kan du øke...

CLA, eller konjugert linolsyre, er en naturlig fettsyre som vanligvis finnes i kjøtt fra gressetende dyr som kyr og sauer. Ved å ta tilskudd av kapsler med CLA kan du øke fettforbrenningen din samtidig som det også demper apetitten og gjør at du spiser mindre.

Les mer

Hva er CLA?

CLA står for Conjugated Linoleic Acid, eller konjugert linolsyre på norsk. Det finnes et stort antall ulike fettsyrer, og disse deles igjen inn i mange forskjellige grupper og kategorier. CLA er et fett som tilhører flere av disse gruppene og kategoriene. CLA tilhører først og fremst Omega-6-familien av fettsyrer, og er dermed et flerumettet fett. 

CLA er et samlenavn for flere ulike fettsyrer som finnes i forskjellige former, også kalt isomerer. De vanligste, som også er de som brukes i de fleste kosttilskudd, er cis-9-trans-11 og trans-10-cis-12 isomer. Under fremstillingen er det mulig å isolere de ulike formene av CLA, men dette er uvanlig og de fleste produkter inneholder den naturlige blandingen av de forskjellige formene som finnes i råvaren. 

Hvorfor bruke CLA?

CLA har vært på markedet lenge og er et veldig populært kosttilskudd i produktkategorien fettforbrenning, men også i kategorien muskelvekst. CLA er et interessant tilskudd som både kan brukes under en vektøkningsfase og under en diett.

I dag er CLA derfor et tilskudd som mange idrettsutøvere velger å legge til i bulkefasen så vel som under en diett, da det passer perfekt til begge målsetningene. De fleste CLA-produkter kommer i form av kapsler og er derfor enkle å bruke. CLA fungerer også godt som et supplement til andre kosttilskudd og er derfor lett å legge til i kosttilskuddsplanen din. 

CLA i melk og kjøtt

CLA er en fettsyre som finnes i maten vi spiser, spesielt i kumelk og storfekjøtt. Selv om noen matvarer inneholder CLS, er det i svært varierende mengder. Mengden CLA i melk varierer blant annet med hvilken mat kua spiser.

En gressavlet ku produserer melk med et høyere CLA-innhold enn en ku som hovedsakelig lever av fôr. Det er derfor ikke mulig å stole på matvarer hvis målet er å få i seg CLA i eksakte mengder, da er et tilskudd nødvendig. 

Tistelolje og CLA

For de av dere som er interessert i CLA og dens egenskaper, er et kosttilskudd i dag den eneste måten å sikre et nøyaktig og høyt inntak av disse fettsyrene. CLA kan utvinnes fra flere forskjellige kilder, men tistel blant de vanligste. CLA er et fett som er flytende ved romtemperatur og ikke smaker så godt, derfor kommer de fleste produktene som inneholder CLA i form av kapsler. 

Gymgrossisten tilbyr et bredt utvalg av kapsler av høy kvalitet fra forskjellige produsenter. Ulike produsenter kan bruke ulike råvarer for å utvinne oljen, og kapslene inneholder også ulike mengder CLA. Standard dose er 1000–3000 mg per dag. Hvis du bruker mer enn 1000 mg daglig, anbefales det at inntaket spres ut over dagen. 

Skjul
Filtrer utvalg
Gjenopprett alt

Varemerker

Avbryt
Bruk filter
Kjøp fler, spar mer
199 kr
Kjøp fler, spar mer
Kjøp fler, spar mer
239 kr
Kjøp fler, spar mer
379 kr
Kjøp fler, spar mer
Kjøp fler, spar mer
249 kr