Treningsstativ

For de fleste er et treningsstativ et opplagt valg når man skal velge treningsutstyr til hjemmegymmet. Treningsstativ er et bredt begrep som innebærer en rekke varianter ...

For de fleste er et treningsstativ et opplagt valg når man skal velge treningsutstyr til hjemmegymmet. Treningsstativ er et bredt begrep som innebærer en rekke varianter i forskjellige design som kan brukes til ulike treningsformål. Uansett om du ser etter et vektstangstativ for tunge løft, en ribbevegg som kan brukes av hele familien eller et hjelpemiddel til rehabiliteringen, så har vi stativet for deg.

Les mer

Trygg trening med vektstangstativ

Å gjøre tunge løft med vektstang krever at du har et stativ som avlaster og som gjør at du unngår unødvendige risikoer eller skader. Et vektstangstativ kan også hjelpe deg med å løfte tyngre siden du kan starte løftet fra ønsket startposisjon for øvelsen din og slipper å løfte stanga opp dit når du skal sette i gang.

Hvis stativet er tilstrekkelig avansert og utstyrt med et sikkerhetssystem, blir det også en form for sikkerhetsnett når du utfører grunnøvelser som benkpress og knebøy. Dette kan være ekstra viktig å tenke på dersom du ofte trener på egen hånd. Sikkerhetsarmene kan stilles inn til rett høyde og kan redde deg dersom du setter på for mye vekt på stangen. Du unngår dermed risikoen for å fanges under vektene hvis du har lagt på for mye vekt.

Treningsstativ for ulike anledninger

Det finnes ulike typer stativer avhengig av hvilken treningsform eller trening du skal utføre.

Hos Gymgrossisten har vi samlet et bredt utvalg av stativer. For å vite hvilket treningsstativ som passer best, har vi listet opp noen av de vanligste variantene nedenfor:

Half Rack – Denne typen vektstangstativ kan ses på som et halvt bur som er utstyrt med små hull hvor man kan hekte på J-hooks og sikkerhetsarmer i passende høyde. Noen half-racks gir også mulighet til å trene pull-ups og chins og kommer noen ganger med hengere hvor du kan henge opp vektene. En av fordelene med dette stativet er at det er veldig trygt på grunn av den robuste konstruksjonen og sikkerhetsarmene (som enklere vektstangstativ vanligvis ikke har). Det åpne designet på stativet gjør også at du får relativt fritt bevegelsesrom.

Power Rack – Dette allsidige stativet er en rektangulær stålkonstruksjon og ligner nesten på et bur. Det robuste løftestativet er veldig stabilt og er perfekt for tunge løft, men du kan også få en god treningsøkt utelukkende basert på din egen kroppsvekt. Sidene på stativet har vanligvis sikkerhetsfunksjoner for trygg trening med vektstang og det kommer ofte med funksjoner som gir stor treningsvariasjon. For å oppsummere er denne typen stativer både et knebøystativ, benkpresstativ, vektstangstativ og et stativ hvor du kan utføre chin-ups, pull-ups og trening med strikk (og mye mer). Dette er den tryggeste typen av stativ og har vanligvis høy maksimal belastning.

Squat Rack – Et frittstående stativ for enklere øvelser med vektstang. Du kan utføre klassiske øvelser som blant annet roing, skulderpress, knebøy og benkpress. Stativet kommer i en rekke størrelser og former, men består vanligvis av to vertikale stenger med en sammenføyd horisontal stang. Fordelen med dette stativet er at det tar mindre plass, men det har en lavere maksimal belastning sammenlignet med hva et fast stativ har.

Med en skikkelig vektstang, vektstangstativ og treningsbenk gir du deg selv muligheten til å nå langt med treningen din!

Skjul
Filtrer utvalg
Gjenopprett alt
Avbryt
Bruk filter
Prisfunn
6.999 kr
Laveste pris 6.999 kr
Laveste pris 6.999 kr