🎁Adventsdeal🎁

Spar opptil 50% på treningsutstyr

Kollagen

Kollagen...

Kollagen

Les mer

Kollagen, et tøft protein 
Kollagen er en type proteiner som kommer i flere forskjellige former og varianter, men det de alle har til felles er at de er tøffe og seige. Kollagen er et tettpakket protein som er konstruert for å tåle mye. De er sterke og elastiske på samme tid, noe som betyr at kroppen har stor nytte av kollagen. 

Kollagen i kroppen 
Kollagen finnes nesten overalt i kroppen og det fungerer som et strukturelt protein. Det er i stor grad kollagen som gir vevet sin form og fasthet. Dette inkluderer blant annet våre organer og hud. Kollagen finnes også i skjelettet og er viktig for tennene våre. Kollagen er også den primære byggesteinen for brusk og utgjør derfor en stor andel av vevet i leddene. 

Kollagen i mat 
Kollagen finnes bare hos dyr, altså matvarer fra dyreriket. Planter har løst det samme problemet med strukturen sin med andre stoffer som cellulose. Siden kollagen er et tettpakket protein, har enzymene i tynntarmen problemer med å få tilgang til og bryte ned kollagenet i maten vi spiser. En måte å gjøre det lettere for kroppen er gjennom langkoking. Å la kjøttet småkoke lenge på svak varme bryter til slutt ned kollagenet, men det er ikke praktisk å alltid benytte seg av langkoking hvis du vil øke inntaket av kollagen. 

Et tilskudd er det mest fleksible valget 
Med et tilskudd kan du alltid ha kollagen tilgjengelig uten problemer med lange tilberedningstider. Kollagen i tilskudd hydrolyseres nesten alltid, dette betyr at kollagenet allerede er brutt ned i kortere biter og derfor er mye lettere for kroppen å ta opp. En annen fordel er at hydrolysert kollagen oppløses godt i væske, som lar deg blande det i vann, juice, smoothies, proteindrikker og mye mer. 

Det er et stort antall produkter med kollagen hos Gymgrossisten. Disse produktene inneholder forskjellige typer kollagen, og noen inneholder også flere ingredienser som vitamin C som bidrar til normal dannelse av kollagen. Andre inneholder bare rent kollagen. Hos Gymgrossisten finner du et kollagenprodukt som passer akkurat deg. 

Skjul
Filtrer utvalg
Gjenopprett alt

Varemerker

Form

Avbryt
Bruk filter
197 kr
299 kr
279 kr
Toppselgere
399 kr
Toppselgere
349 kr
+ 1 variant
229 kr
Kjøp Kjøp
359 kr
+ 1 variant
379 kr
Kjøp Kjøp
249 kr
339 kr
199 kr
329 kr
349 kr