KONSENTRASJONSCURL

Konsentrasjonscurl er en isolasjonsøvelse for albuefleksorene og lar deg presse ut de siste kreftene av armene.

En vekt kan løftes på veldig mange måter, både fordi det finnes mange ulike øvelser, og fordi den tekniske utførelsen av øvelsene varierer. En vanlig feil er å velge en vekt som er for tung til at overarmsmuskelen kan løfte den alene, og dermed bruker man for mye moment og kipper manualen opp i en form for helkroppøvelse. Hvis du kjenner deg igjen i den beskrivelsen, kan konsentrasjonscurl (eng. concentration curl) være løsningen.


FREMGANGSMÅTE

  1. Avhengig av stativets utforming kan du stå eller sitte slik at overarmens bakside hviler mot puten – uten at kroppsvekten blir hengende over kanten fra armhulene.
  2. Hold stangen med supinert grep (tomlene peker utover) og med hendene litt tettere enn skulderbreddes avstand. I utgangsposisjonen skal albueleddet være helt utstrakt.
  3. Begynn bevegelsen med å løfte stangen i en bue så langt opp mot skulderen som mulig.
  4. Senk deretter stangen til utgangsposisjonen med en kontrollert bevegelse, og gjenta.


TIPS

  • Som nevnt tidligere er en vanlig feil å velge for tung vekt og måtte kippe den opp i en bevegelse med hele kroppen. Hensikten med konsentrasjonscurl er å unngå dette, men det krever likevel at du har god teknikk og har kontrollerte bevegelser. 
  • Også ved konsentrasjonscurl er det et nyttig tips ikke å bruke tyngre vekter enn det du kan klare å håndtere med god teknikk.


VARIANT 

Konsentrasjonscurl kan utføres på mange forskjellige måter med flere typer utstyr på treningssenteret: sittende med manualer der albuen holdes i ro mot innsiden av låret, sittende med manualer der overarmens bakside holdes i ro mot en treningsbenk med oppfelt ryggstøtte. Hvis treningssenteret ditt har egen benk eller eget stativ til konsentrasjonscurl, kan du ofte også velge mellom å bruke rett stang, vinklet stang eller det kabelmaskinhåndtaket du foretrekker.

MUSKLER 

Listen nedenfor viser hvilke muskler som har betydning for gjennomføring av øvelsen.

Agonister

▪ BrachialisSynergister

▪ Biceps brachii

▪ Brachioradialis


BESLEKTEDE ØVELSER 

Her ser du hvilke andre øvelser som belaster samme eller nært beslektede muskelgrupper.


KLASSIFISERING

Type øvelse: isolasjonsøvelse / ensidig øvelse / enhåndsøvelse

Bevegelig ledd: albueleddet

Type bevegelse: albuefleksjon


KURIOSA

Kjært barn har mange navn, og et av de tidligst kjente betegnelsene på øvelsen konsentrasjonscurl er scott-curl. Navnet stammer fra opphavsmannen selv, Larry Scott, en profesjonell bodybuilder som hadde sin storhetstid på første halvdel av 1960-tallet. Før Larry Scott gjorde konsentrasjonscurlen populær, ble den kalt preacher-curl.


UTSTYR

Her finner du forslag til personlig treningsutstyr som aktivt kan støtte gjennomføringen av øvelsen og/eller redusere risikoen for skader.

Konsentrasjonscurl er en isolasjonsøvelse der man bruker forholdsvis lav vekt. Hvis du likevel har problemer med at grepet svikter, kan det være lurt å investere i et par gode treningshansker eller magnesiumkarbonat. Sistnevnte fås i både fast og flytende form.

Utstyr: Konsentrasjonscurl
Monthly highlight
989 kr
Toppselgere
859 kr
Toppselgere
+ 26 varianter
Toppselgere
+ 26 varianter
299 kr
Kjøp
Kjøp
Toppselgere
+ 5 varianter
109 kr
Kjøp
Kjøp