🎁Adventsdeal🎁

Spar opptil 50% på treningsutstyr

DAA

DAA...

DAA

Les mer

Asparaginsyre

Det finnes totalt 20 forskjellige aminosyrer som alle ser litt forskjellige ut og har ulike funksjoner. Ut ifra disse kan naturen bygge alt protein som er tilgjengelig, blant annet hormoner, muskler og mye mer. Aminosyrer deles inn i essensielle (livsnødvendige) og ikke-essensielle, avhengig av om kroppen kan produsere aminosyrene selv eller ikke. Asparaginsyre er en ikke-essensiell aminosyre, men kroppen kan bare produsere den i L-form. 

 

L- og D-form

Aminosyrer er molekyler, og de kommer i to forskjellige former. Disse kalles L og D. På mange kosttilskudd opplyses det om aminosyrens form, og det er nesten alltid L-form. Dette er fordi kroppen nesten utelukkende kan bruke L-formen, og D-formen vanligvis er biologisk inaktiv. Forskjellen mellom L og D er bare at de er speilbilder av hverandre, men D-formen passer rett og slett ikke der kroppen ellers bruker L-formen. Det finnes imidlertid unntak. 

 

Muskelvekst

Asparaginsyren kroppen produserer er i L-form, men den finnes også tilgjengelig i D-form. Asparaginsyre i D-form er forkortet DAA (D-Aspartic Acid). Da denne formen for asparaginsyre ble introdusert, ble det raskt et populært produkt i produktkategorien muskelvekst. DAA brukes i dag av mange idrettsutøvere som et sikringstilskudd, spesielt under bulking, men også under dietter.  

 

Hvordan bruke DAA?

DAA i ren form er et pulver. Det kommer ofte i form av kapsler eller tabletter, men kan også kjøpes i form av rent pulver. Pulveret har en syrlig smak, men dette kan ofte skjules godt i for eksempel et glass juice. Hvis smaken ikke er tiltalende, anbefales kapsler eller tabletter. De har også fordelen av å være nøyaktig dosert. Den daglige dosen er ofte satt til 3 g, som er et godt utgangspunkt uansett produkt. 

Skjul
Filtrer utvalg
Gjenopprett alt
Avbryt
Bruk filter
189 kr
339 kr
239 kr
25%
569 kr *
756 kr
Kjøp Kjøp