OMVENDT KABELCURL

Med omvendt kabelcurl får du god trening av alle albuefleksorene, men med ekstra fokus på brachioradialis.

Bicepscurls av ulike typer danner grunnlaget for den isolerte bicepstreningen. Ved å utføre bicepscurl med overhåndsgrep får du bedre forutsetninger for å trene brachioradialis, en av underarmens største muskler. Med kabelcurl med supinert grep (underhåndsgrep – håndflatene opp) trener du hovedsakelig «overarmsmuskelen med to hoder», biceps brachii. Hvis du i stedet gjør kabelcurl med omvendt grep, der underarmene pronerer slik at håndflatene peker ned, blir biceps brachii slakkere og havner i en ugunstig stilling, såkalt aktiv insuffisiens. Det omvendte – pronerte – grepet fører da til at brachioradialis får en mer fremtredende funksjon i bøying av albuen. Kabelcurl med omvendt grep, som på engelsk kalles reverse cable curls, er altså en øvelse som trener både over- og underarmene.


FREMGANGSMÅTE

  1. Stå oppreist med lett bøyde ben og ansiktet vendt mot kabelmaskinen. Hold stangen med overhåndsgrep og hendene i skulderbreddes avstand. 
  2. I utgangsposisjon står du med rak holdning og skuldrene trukket lett bak- og nedover, med albuene inntil kroppen og fullt utstrakte armer. 
  3. Start bevegelsen ved å bøye albuene og løfte stangen i høyde med skuldrene. 
  4. Når du har kommet til øvre posisjon, senker du stangen til utgangsposisjon igjen med en kontrollert bevegelse. Husk å holde albuene inntil siden gjennom hele bevegelsen, og at håndleddene skal være rette.


TIPS

  • Unngå å kippe stangen ved å gynge med overkroppen. Selv om du ved å kippe stangen kan klare mer vekt, vil det ikke gi noe bedre trening for armene siden det da er mer ryggen som jobber.
  • I øvre posisjon kan du føre albuene noe forover hvis du vil øke bevegelsesutslaget, men stans bevegelsen når underarmene er loddrette, for ikke å miste aktiveringen i muskulaturen.

MUSKLER 

Listen nedenfor viser hvilke muskler som har betydning for gjennomføring av øvelsen.

Agonister

▪ Brachioradialis

Synergister

▪ Biceps brachii

▪ Brachialis


BESLEKTEDE ØVELSER 

Her ser du hvilke andre øvelser som belaster samme eller nært beslektede muskelgrupper.


Brachioradialis


KLASSIFISERING

Type øvelse: isolasjonsøvelse

Bevegelig ledd: albueleddet

Type bevegelse: albuefleksjon


UTSTYR

Her finner du forslag til personlig treningsutstyr som aktivt kan støtte gjennomføringen av øvelsen og/eller redusere risikoen for skader.

Kabelcurl er en isolasjonsøvelse der man bruker forholdsvis lav vekt. Hvis du likevel har problemer med at grepet svikter, kan det være lurt å investere i et par gode treningshansker eller magnesiumkarbonat. Sistnevnte fås i både fast og flytende form.

Utstyr: Omvendt kabelcurl
+ 4 varianter
239 kr
Kjøp
Kjøp
Toppselgere
199 kr
Kjøp
Kjøp
Toppselgere
+ 26 varianter
Toppselgere
+ 26 varianter
299 kr
Kjøp
Kjøp
Toppselgere
25%
+ 5 varianter
Toppselgere
25%
+ 5 varianter
82 kr
Laveste pris 109 kr (-25%)
Kjøp
Laveste pris 109 kr (-25%)
Kjøp