🏋️SPRINGSALE🏋️

Vår betyr mer energi - fyll opp med favoritter til superpriser

OMVENDT KABELCURL

Med omvendt kabelcurl får du god trening av alle albuefleksorene, men med ekstra fokus på brachioradialis.

Bicepscurls av ulike typer danner grunnlaget for den isolerte bicepstreningen. Ved å utføre bicepscurl med overhåndsgrep får du bedre forutsetninger for å trene brachioradialis, en av underarmens største muskler. Med kabelcurl med supinert grep (underhåndsgrep – håndflatene opp) trener du hovedsakelig «overarmsmuskelen med to hoder», biceps brachii. Hvis du i stedet gjør kabelcurl med omvendt grep, der underarmene pronerer slik at håndflatene peker ned, blir biceps brachii slakkere og havner i en ugunstig stilling, såkalt aktiv insuffisiens. Det omvendte – pronerte – grepet fører da til at brachioradialis får en mer fremtredende funksjon i bøying av albuen. Kabelcurl med omvendt grep, som på engelsk kalles reverse cable curls, er altså en øvelse som trener både over- og underarmene.


FREMGANGSMÅTE

  1. Stå oppreist med lett bøyde ben og ansiktet vendt mot kabelmaskinen. Hold stangen med overhåndsgrep og hendene i skulderbreddes avstand. 
  2. I utgangsposisjon står du med rak holdning og skuldrene trukket lett bak- og nedover, med albuene inntil kroppen og fullt utstrakte armer. 
  3. Start bevegelsen ved å bøye albuene og løfte stangen i høyde med skuldrene. 
  4. Når du har kommet til øvre posisjon, senker du stangen til utgangsposisjon igjen med en kontrollert bevegelse. Husk å holde albuene inntil siden gjennom hele bevegelsen, og at håndleddene skal være rette.


TIPS

  • Unngå å kippe stangen ved å gynge med overkroppen. Selv om du ved å kippe stangen kan klare mer vekt, vil det ikke gi noe bedre trening for armene siden det da er mer ryggen som jobber.
  • I øvre posisjon kan du føre albuene noe forover hvis du vil øke bevegelsesutslaget, men stans bevegelsen når underarmene er loddrette, for ikke å miste aktiveringen i muskulaturen.

MUSKLER 

Listen nedenfor viser hvilke muskler som har betydning for gjennomføring av øvelsen.

Agonister

▪ Brachioradialis

Synergister

▪ Biceps brachii

▪ Brachialis


BESLEKTEDE ØVELSER 

Her ser du hvilke andre øvelser som belaster samme eller nært beslektede muskelgrupper.


Brachioradialis


KLASSIFISERING

Type øvelse: isolasjonsøvelse

Bevegelig ledd: albueleddet

Type bevegelse: albuefleksjon


UTSTYR

Her finner du forslag til personlig treningsutstyr som aktivt kan støtte gjennomføringen av øvelsen og/eller redusere risikoen for skader.

Kabelcurl er en isolasjonsøvelse der man bruker forholdsvis lav vekt. Hvis du likevel har problemer med at grepet svikter, kan det være lurt å investere i et par gode treningshansker eller magnesiumkarbonat. Sistnevnte fås i både fast og flytende form.

Utstyr: Omvendt kabelcurl
25%
+ 4 varianter
239 kr
Kjøp
Kjøp
Toppselgere
25%
+ 4 varianter
Toppselgere
25%
+ 4 varianter
Better Bodies Gear
149 kr
199 kr
Kjøp
Kjøp
20%
55 kr
69 kr
Toppselgere
14%
+ 24 varianter
Toppselgere
14%
+ 24 varianter
Star Nutrition
249 kr
289 kr
Kjøp
Kjøp
Toppselgere
20%
+ 5 varianter
Toppselgere
20%
+ 5 varianter
Smartshake
87 kr
109 kr
Kjøp
Kjøp