Beta-Alanin

Et tilskudd av Beta-Alanin i forbindelse med trening kan hjelpe på utholdenheten slik at du kan trene hardere uten å måtte avstå fra treningen på grunn av slitne og ømme ...

Et tilskudd av Beta-Alanin i forbindelse med trening kan hjelpe på utholdenheten slik at du kan trene hardere uten å måtte avstå fra treningen på grunn av slitne og ømme muskler.

Les mer

Hva er Beta-alanin?

Beta-alanin er en aminosyre som vi trenger for at karnosinnivået i musklene skal være stabilt. Karnosinen demper melkesyren og sørger for at en korrekt pH-balanse opprettholdes for maksimalt muskelarbeid. Et kosttilskudd av Beta-alanin er ideelt for de som trener regelmessig, ettersom det øker utholdenheten og også reduserer opphopninger av melkesyre i musklene.

Beta-Alanine har vist seg å ha sin største evne til å være en god prestasjonsøker for fysiske aktiviteter som varer mellom 60-240 sekunder. På aktiviteter som varer under 60 sekunder er imidlertid resultatene uklare.

Hva gjør Beta-alanin?

Når man har forsket på beta-alanin har man konkludert med at det reduserer tretthet under en styrkeøkt eller under en annen treningsaktivitet. Siden karnosinen i kroppen avtar med alderen, kan også eldre ta dette tilskuddet da det også forbedrer utholdenheten hos eldre personer.

Det har blitt gjort studier som har vart i opptil 12 uker der de har sett på mange ulike faktorer uten noen negative forandringer. Men selvfølgelig, som med alle andre kosttilskudd eller medisiner, skal du ikke overdosere!

Beta-alanin kan gi ufarlig prikking i huden

Beta-alanin har ingen spesielle symptomer, men noen sier de opplever prikking i huden, for eksempel i ansikt og hender, eller at huden blir litt rødaktig. Dette er helt ufarlig og går fort over, men effektene kan likevel oppleves som litt ubehagelige for noen mens andre liker denne stikkende følelsen. Skulle du oppleve disse symptomene kan du prøve å redusere dosen av beta-alanin ettersom effektene da kan minimeres.

Ifølge forskning kan du ta mellom 3,2 gram til 6,4 gram beta-alanin per dag for å øke nivåene av karnosin betydelig.
 

Skjul
Toppselgere
Kjøp fler, spar mer
Toppselgere
Kjøp fler, spar mer
24 anmeldelser
219 kr
Kjøp fler, spar mer
Kjøp fler, spar mer
2 anmeldelser
409 kr