FRONTLØFT MED STANG

Frontløft med stang er en flott øvelse for deg som vil ha et velutviklet og sterkt skulderparti. 

Med frontløft med stang (eng. front lift barbell) får du bortimot isolert trening av overflatemuskelen på skulderens utside: deltamuskelen. Isolasjonsøvelser passer godt for deg som trener etter splittprogram eller bare vil trene skulderpartiet litt ekstra.


FREMGANGSMÅTE

  1. Hold stangen med overhåndsgrep og hendene plassert med en skulderbreddes avstand.
  2. I utgangsposisjon står du støtt med rak holdning og skuldrene senket og trukket lett tilbake. Stangen lar du henge foran deg med rette eller lett bøyde armer.
  3. Start bevegelsen ved å løfte stangen opp og frem til den er på høyde med skuldrene. Senk deretter stangen til utgangsposisjonen med en kontrollert bevegelse, og gjenta.
  4. Forsøk å bevare den rake holdningen med skuldre som er senket og trukket lett tilbake, gjennom hele øvelsen.


TIPS  

  • En vanlig feil er å bruke altfor tung vekt, slik at du må kippe den opp med ryggen og hoftene, og feilen forekommer særlig når øvelsen utføres stående. 
  • Hvis du vil forsikre deg om at det er deltamusklene som jobber, kan det derfor være lurt å ikke bruke mer vekt enn det nettopp deltamusklene kan klare.


VARIANT 

Frontløft kan også utføres med manualer eller i kabelmaskin.

MUSKLER 

Listen nedenfor viser hvilke muskler som har betydning for gjennomføring av øvelsen.


Agonister

▪ Deltoideus anteriorSynergister

▪ Deltoideus lateralis

▪ Pectoralis major pars clavicularis

▪ Trapezius descendens


BESLEKTEDE ØVELSER 

Her ser du hvilke andre øvelser som belaster de samme eller nært beslektede muskelgrupper.


Deltoideus anterior

KLASSIFISERING  

Type øvelse: isolasjonsøvelse

Bevegelig ledd: skulderleddet

Type bevegelse: skulderfleksjon


KURIOSA

Enten du vil bli sterk i skuldrene eller bare ønsker deg et bredt og velutviklet skulderparti, er det deltamusklene du bør konsentrere deg om. En deltamuskel består av en fremre, ytre og bakre del med en felles oppgave: å utvikle kraft i skulderleddet, men i ulike retninger. Ved foroverløft er det særlig den fremre og ytre delen av deltamuskelen som jobber.


UTSTYR

Her finner du forslag til personlig treningsutstyr som aktivt kan støtte gjennomføringen av øvelsen og/eller redusere risikoen for skader.

Frontløft er en isolasjonsøvelse der man bruker forholdsvis lav vekt. Hvis du likevel har problemer med at grepet svikter, kan det være lurt å investere i et par gode treningshansker eller magnesiumkarbonat. Sistnevnte fås i både fast og flytende form.

I de fleste styrketreningsøvelser, og spesielt de som utføres stående med frie vekter, vil du ha nytte av å bruke treningssko som er egnet til formålet. Med vanlige joggesko med buet og støtdempet såle blir underlaget utstabilt, og her er en styrketreningssko med flat og stiv såle å foretrekke.

Utstyr: Frontløft med stang
Toppselgere
859 kr
Toppselgere
+ 26 varianter
Toppselgere
+ 26 varianter
299 kr
Kjøp
Kjøp
Toppselgere
+ 5 varianter
109 kr
Kjøp
Kjøp