Produktguide: Kosttilskudd å ta etter trening

Rett etter fullført trening er det viktig å fyll på med næring, spesielt protein, for å begynne restitusjonen. Her går kroppen vanligvis tom for energi og er dermed ekstra mottakelig for å benytte seg både næring og effekt.

Når du trener brytes musklene ned. Når du hviler bygges de opp. Men for å kunne bygges opp på beste måte må du aktivt skape riktige forhold. En tommelfingerregel er å prøve å spise 0,2-0,3 g protein per kilo kroppsvekt i løpet av 30 minutter etter å ha fullført trening. Det kan absolutt gjøres med "vanlig mat", men er ofte mye mer fleksibel (og billigere) i form av kosttilskudd.

1. Myseprotein

Myse, kanskje bedre kjent under det engelske navnet "Whey", er det vanligste og mest populære råstoffet for pulverisert protein. Det er prisvert, miljøvennlig og lett å smaksette – men fremfor alt absorberes den raskt i kroppen og har en overlegen ernæringsmessig kvalitet.

Topp-3 myseprotein

Toppselgere
+ 25 varianter
Toppselgere
+ 25 varianter
289 kr
Kjøp
Kjøp
Toppselgere
+ 11 varianter
399 kr
Kjøp
Kjøp
+ 5 varianter
259 kr
Kjøp
Kjøp

2. Gainer

En gainer er et energirikt kosttilskudd som hjelper deg å nå ditt daglige protein- og kaloribehov. Gainers består vanligvis av protein og karbohydrat i forholdet 1:3 – en velprøvd blanding som fremmer restitusjon og muskelbygging.


Topp-3 gainers

+ 6 varianter
779 kr
Kjøp
Kjøp
+ 4 varianter
899 kr
Kjøp
Kjøp

3. Kreatin

Kreatin er en velprøvd prestasjonsforsterker som fobedrer styrke og eksplosivitet. Mange gjør feilen med å ta kreatin før trening men faktum er at det ikke gir noen akutt effekt uten må bufres over tid, og opptaket er som mest effektiv etter treningen.

Topp-3 kreatin

+ 2 varianter
279 kr
Kjøp
Kjøp

Relaterte artikler