Produktguide: Kosttilskudd å ta etter trening

Rett etter fullført trening er det viktig å fyll på med næring, spesielt protein, for å begynne restitusjonen. Her går kroppen vanligvis tom for energi og er dermed ekstra mottakelig for å benytte seg både næring og effekt.

Når du trener brytes musklene ned. Når du hviler bygges de opp. Men for å kunne bygges opp på beste måte må du aktivt skape riktige forhold. En tommelfingerregel er å prøve å spise 0,2-0,3 g protein per kilo kroppsvekt i løpet av 30 minutter etter å ha fullført trening. Det kan absolutt gjøres med "vanlig mat", men er ofte mye mer fleksibel (og billigere) i form av kosttilskudd.

1. Myseprotein

Myse, kanskje bedre kjent under det engelske navnet "Whey", er det vanligste og mest populære råstoffet for pulverisert protein. Det er prisvert, miljøvennlig og lett å smaksette – men fremfor alt absorberes den raskt i kroppen og har en overlegen ernæringsmessig kvalitet.

Topp-3 myseprotein

Toppselgere
17%
+ 26 varianter
Toppselgere
17%
+ 26 varianter
249 kr
299 kr
Kjøp
Kjøp
Toppselgere
10%
+ 11 varianter
Toppselgere
10%
+ 11 varianter
359 kr
399 kr
Kjøp
Kjøp
+ 5 varianter
251 kr
Kjøp
Kjøp

2. Gainer

En gainer er et energirikt kosttilskudd som hjelper deg å nå ditt daglige protein- og kaloribehov. Gainers består vanligvis av protein og karbohydrat i forholdet 1:3 – en velprøvd blanding som fremmer restitusjon og muskelbygging.


Topp-3 gainers

+ 6 varianter
799 kr
Kjøp
Kjøp
+ 4 varianter
899 kr
Kjøp
Kjøp

3. Kreatin

Kreatin er en velprøvd prestasjonsforsterker som fobedrer styrke og eksplosivitet. Mange gjør feilen med å ta kreatin før trening men faktum er at det ikke gir noen akutt effekt uten må bufres over tid, og opptaket er som mest effektiv etter treningen.

Topp-3 kreatin

Toppselgere
Kjøp fler, spar mer
Toppselgere
Kjøp fler, spar mer
269 kr
Nyhet
+ 2 varianter
279 kr
Kjøp
Kjøp
Kjøp fler, spar mer
479 kr

Relaterte artikler

Guide: Kosttilskudd før trening

Kosttilskudd å ta før trening

Når det gjelder kosttilskudd som blir tatt før trening er de primært fokusert på å levere en rask ytelsesforbedrende effekt og forberede kroppen å dra nytte av treningen den snart vil bli utsatt for.

Guide: Kosttilskudd å ta under trening

Kosttilskudd å ta under trening

Under trening handler det om å motvirke tretthet gjennom å forsyne kroppen med drivstoff og i form av riktige næringsstoffer. Muskelbrensel nummer 1 er karbohydrater, men det finnes også andre kosttilskudd som kan være til god hjelp.

Guide: Kosttilskudd å ta om morgenen

Kosttilskudd å ta om morgenen

Enten det er for å sikre en ernæringsmessig riktig frokost, eller hvis det er for å spare tid under hektiske morgener, finns det kosttilskudd som kan være behjelpelig. Med en god start på dagen takler du mer – både mentalt og fysisk.

Guide: Kosttilskudd å ta som mellommåltid

Kosttilskudd å ta som mellommåltid

Å dele opp dagens næringsinntak i flere mindre måltider har vist seg å være en oppskrift på suksess for mange. På den måten holder du energinivået oppe og minimerer risikoen å spise noe du ikke burde.

Guide: Kosttilskudd å ta om kvelden

Kosttilskudd å ta om kvelden

Natten er døgnets viktigste vindu for restitusjon. Gjennom å ta de riktige kosttilskuddene kan du begge sikre høyest mulig søvnkvalitet og gi musklerna den næring de trenger for å bli større og sterkere.

Guide: Kosttilskudd å ta hver dag

Kosttilskudd å ta hver dag

En sunn livsstil begynner ikke sjelden med velfungerende rutiner. Rutinene skal dekke alt fra søvn og trening til arbeid og kosthold. Det siste kan bli sterkt tilrettelagt gjennom en gjennomtenkt tilnærming til kosttilskudd.