HANTLER OG KETTELBELLS

Velg ut i fra dine behov

Hantler og kettlebells

Svært lite treningsutstyr er så ikoniske og nyttige som hantler og kettlebells. De finnes i flere forskjellige former og vekter og kan brukes som et supplement til annen trening eller utgjør en hel treningsøkt i seg selv

Fordeler med kettlebells og manualer

Hantler og kettlebells utfyller hverandre. For deg som ønsker et hjemmegym med brede muligheter for ulike øvelser, anbefales det å ha begge variantene. Hantler egner seg best til statiske øvelser som hantelpress, knebøy og lignende. Kettlebells er mer egnet for dynamiske øvelser som swings, snatches og andre helkroppsøvelser.

Med hantler og kettlebells er det mulig å trene hele kroppen uten egentlig å trenge annet utstyr. Hantler og kettlebells er ikke de enkleste tingene å ta med seg, men samtidig tar de ikke så mye plass hjemme og er enkle å stue bort, i motsetning til for eksempel benker og maskiner.

Fronthev med hantler er en utmerket øvelse dersom du ønsker isolert trening for skulderpartiet

Utvalgte produkter

Kunsten å velge riktig vekt

Å velge riktig vekt å begynne å trene med er ikke alltid lett. Det er et individuelt spørsmål som avhenger av hvor sprek du er fra starten av og hvordan du har tenkt å bruke vektene. Når det kommer til kettlebells anbefaler vi at du velger to stykker med samme vekt. Med to kettlebells med samme vekt kan du utføre øvelser som frontbøy og swings og få større treningsvariasjon. Er du nybegynner anbefaler vi mellom 8 - 16 kg for kvinner og 16 - 24 kg for menn.

For hantler er det lettest å velge den justerbare varianten. Disse kan endres i vekt fra bare stangen, som vanligvis veier ca 2 kg, opp til så mye vekt som den faktisk passer på den. Også her er det verdifullt å ha to hantler tilgjengelig da de fleste øvelser bruker to stk. samtidig.

Ønsker du å trene den største muskelen i overarmen,triceps, er kickback med hantler noe for deg.

Utvalgte produkter
+ 2 varianter
299 kr
Kjøp
Kjøp
+ 3 varianter
299 kr
Kjøp
Kjøp
Prisfunn
706 kr
Laveste pris 706 kr
Laveste pris 706 kr

Fantastisk god trening

Det er ingen begrensing for hvilke muskelgrupper du kan trene med hantler og kettlebells. Hantler egner seg veldig godt til for eksempel press over hodet eller til brystet. De egner seg også utmerket til å trene rygg og ben ved hjelp av hantelroing og ulike former for knebøy. Hantler med roterende håndtak er best til dette da det roterende håndtaket hindrer vekten i å vri seg ut av hånden.

Med kettlebells kan du trene alle muskelgruppene du kan med hantler. De mangler imidlertid roterende håndtak, noe som gjør dem mindre egnet for enkelte øvelser. Kettlebells har derimot den store fordelen at de er perfekte til helkroppsøvelser som snatches og swings. Øvelser som disse gir ikke bare god styrke, men er også fint for hjerte og lunger.

Med reverse flyes kan du fokusere på musklene rundt skulderbladene for å få en fin og sterk brystrygg

Utvalgte produkter
+ 4 varianter
599 kr
Kjøp
Kjøp

Ulike typer kettlebells og manualer

Hantler kommer i mange forskjellige former. De to vanligste er fast vekt og justerbar vekt. En fast vekt betyr at hantlen veier det den gjør uten mulighet for å endre vekten, men med en justerbar er det mulig å ta av og legge på mer vekt. Den vanligste justerbare hantelen bruker såkalte skolevekter som har en diameter på 25 mm. Disse er enkle å bruke og det er et bredt utvalg av vekterskiver å kjøpe. Det finnes også avanserte manualer med rask vektjustering. Disse sparer plass og det er mulig å endre vekten på manualen på et øyeblikk. Et fleksibelt alternativ til å skru av og på vektskiver.

Kettlebells er nesten alltid en fast vekt uten mulighet for å justere vekten, noe som betyr at det trengs flere kettlebells dersom motstanden skal endres. En kettlebell er en vekt med et håndtak på. I motsetning til en manual, sitter ikke dette håndtaket i midten, noe som gjør at tyngdepunktet ikke er sentrert. Det gjør en kettlebell mer utfordrende å trene med og den åpner for andre typer øvelser.

Med hantler og kettlebells hjemme har du alt du trenger til alt fra lette til skikkelig tunge treningsøkter. Med enkelt utstyr kan du få avanserte treningsresultater.

Utvalgte produkter
+ 4 varianter
274 kr
Kjøp
Kjøp
+ 3 varianter
1.599 kr
Kjøp
Kjøp
+ 11 varianter
289 kr
Kjøp
Kjøp

Her finner du mer inspirasjon

Styrketrening Frivekter vs maskiner Boost restitusjon