
Sunne Norske Fastelavnsboller
Fastelavnsboller er en tradisjonell norsk bolle som oftest er fylt med syltetøy og krem. Denne bollen fråtser vi i på Fastelaven. Vi har laget en mer næringsrik og sukkerfri versjon av den klassiske fastelavnsbollen. Det perfekte mellommåltidet for å lade opp før en treningsøkt når du er sugen på noe ekstra godt!
Ingredienser
6 BOLLER
125 ml valgfri melk
50 ml Liquid Egg Whites
½ dl granulert stevia
½ pk tørrgjær (6g)
½ ts malt kardemomme
¼ ts salt
4 dl Instant oats, Star Nutrition
1 dl hvetemel
30 g margarin
Fyll:
Lett kremfløte
Slik gjør du
1. Varm melka til den er fingervarm og hell den over i en bolle.
2. Rør inn gjæren og la den løses opp.
3. Ha i eggehvitte, stevia og kardemomme.
4. Smelt margarinet og hell det i bollen.
5. Rør inn melet litt av gangen til det blir en seig masse.
6. Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og sett bollen på et varmt sted i 30-60 min.
7. Kna deigen og form til en lang pølse. Skjær i 6 deler og rull til små boller.
8. La heve igjen under et kjøkkenhåndkle i 10 minutter.
9. Pensle på eggehvite og stek i ovnen i 10 - 15 minutter på 230 grader.
10. Avkjøles, del bollene i to halvdeler og fyll med syltetøy og krem.
Næringsinnhold
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 293 kcal
- Fett 15 g
- Karbohydrater 28 g
- Protein 28 g