0
0
0
0
OPPSKRIFT

Sunne Norske Fastelavnsboller 

Fastelavnsboller er en tradisjonell norsk bolle som oftest er fylt med syltetøy og krem. Denne bollen fråtser vi i på Fastelaven. Vi har laget en mer næringsrik og sukkerfri versjon av den klassiske fastelavnsbollen. Det perfekte mellommåltidet for å lade opp før en treningsøkt når du er sugen på noe ekstra godt! 

Ingredienser

6 BOLLER

125 ml valgfri melk

50 ml Liquid Egg Whites, Star Nutrition

½ dl granulert stevia

½ pk tørrgjær (6g)

½ ts malt kardemomme

¼ ts salt

4 dl Instant oats, Star Nutrition

1 dl hvetemel

30 g margarin

Fyll:

Lett kremfløte

Lettsyltetøy

Slik gjør du

1.      Varm melka til den er fingervarm og hell den over i en bolle.

2.      Rør inn gjæren og la den løses opp.

3.      Ha i eggehvitte, stevia og kardemomme.

4.      Smelt margarinet og hell det i bollen.

5.      Rør inn melet litt av gangen til det blir en seig masse.

6.      Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og sett bollen på et varmt sted i 30-60 min.

7.      Kna deigen og form til en lang pølse. Skjær i 6 deler og rull til små boller.

8.      La heve igjen under et kjøkkenhåndkle i 10 minutter.

9.      Pensle på eggehvite og stek i ovnen i 10 - 15 minutter på 230 grader.

10.    Avkjøles, del bollene i to halvdeler og fyll med syltetøy og krem.

Næringsinnhold

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 293 kcal
  • Fett 15 g
  • Karbohydrater 28 g
  • Protein 28 g


Köp produkterna från receptet
69 kr
Toppselgere
84 kr
99 kr