OPPSKRIFT

Sunne Norske Fastelavnsboller 

Fastelavnsboller er en tradisjonell norsk bolle som oftest er fylt med syltetøy og krem. Denne bollen fråtser vi i på Fastelaven. Vi har laget en mer næringsrik og sukkerfri versjon av den klassiske fastelavnsbollen. Det perfekte mellommåltidet for å lade opp før en treningsøkt når du er sugen på noe ekstra godt! 

Ingredienser

6 BOLLER

125 ml valgfri melk

50 ml Liquid Egg Whites

½ dl granulert stevia

½ pk tørrgjær (6g)

½ ts malt kardemomme

¼ ts salt

4 dl Instant oats, Star Nutrition

1 dl hvetemel

30 g margarin

Fyll:

Lett kremfløte

Slik gjør du

1.      Varm melka til den er fingervarm og hell den over i en bolle.

2.      Rør inn gjæren og la den løses opp.

3.      Ha i eggehvitte, stevia og kardemomme.

4.      Smelt margarinet og hell det i bollen.

5.      Rør inn melet litt av gangen til det blir en seig masse.

6.      Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og sett bollen på et varmt sted i 30-60 min.

7.      Kna deigen og form til en lang pølse. Skjær i 6 deler og rull til små boller.

8.      La heve igjen under et kjøkkenhåndkle i 10 minutter.

9.      Pensle på eggehvite og stek i ovnen i 10 - 15 minutter på 230 grader.

10.    Avkjøles, del bollene i to halvdeler og fyll med syltetøy og krem.

Næringsinnhold

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 293 kcal
  • Fett 15 g
  • Karbohydrater 28 g
  • Protein 28 g


Köp produkterna från receptet
Kjøp fler, spar mer
Kjøp fler, spar mer
79 kr
Toppselgere
Kjøp fler, spar mer
Toppselgere
Kjøp fler, spar mer
84 kr
Kjøp fler, spar mer
129 kr