Sunn smuldrepai med eple

Her serverer vi en sunnere versjon av smuldrepai med eple, havregryn og uten sukker! 🍎🥧

Smuldrepai er lett å lage og krever hverken mye tid eller anstrengelse. Den myke, saftige frukten kombinert med den sprø, smuldrete toppen gir en nydelig kontrast i hver bit! Smuldrepai er et allsidig bakverk som kan serveres som en enkel dessert eller som en elegant avslutning på et middagsselskap. Den er også perfekt til å bruke opp fruktrester eller for å lage en deilig pai med sesongens råvarer som er tilgjengelig for øyeblikket.

Ingredienser

OPPSKRIFT (5 porsjoner)

Topping

  • 2dl havregryn
  • 1 måleskje (37g) Whey-80 vanilje
  • 1 ts kanel
  • 2 ss smeltet magert smør
  • 1 ss agave sirup
  • 1-2 ss usøtet mandelmelk

Fyll

  • 4 epler i terninger
  • 1 ts kanel
  • 1 ss sukrin

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175g og smør en dyp ildfast form med non-stick spray.
  2. Forbered toppingen: bland sammen havregryn, proteinpulver og kanel. Bland deretter inn smeltet smør, agavesirup og mandelmelk til du får en smuldrete deig.
  3. Forbered fyllet: skjær eplene i terninger og bland dem rundt i en bolle med kanel og sukker til eplebitene a er godt dekket.
  4. Hell over og fordel eplene jevnt i den ildfaste formen. Fordel deretter toppingen i et jevnt lag på toppen. Stek i ovnen i 40-50 minutter til den er gyldenbrun. Serveres med lett eller sukkerfri is.

Næringsinnhold

Næringsinnhold per porsjon


  • Energi 188 kcal 
  • Fett 4 g 
  • Karbohydrater 30 g 
  • Protein 8 g
Kjøp produktene fra oppskriften
Toppselgere
+ 26 varianter
Toppselgere
+ 26 varianter
289 kr
Kjøp
Kjøp