0
0

Vitamin B

Vitamin B... Vitamin B Les mer

Vitaminer er livsviktige
Vitaminer er en gruppe stoffer som finnes i det meste vi spiser som kommer fra naturen. Ulike vitaminer finnes i forskjellige matvarer, og det er derfor viktig å ikke spise for ensidig for å få eventuelle mangler. Kroppen bruker vitaminer til mange forskjellige funksjoner, og hvis vi spiser for lite av et vitamin, oppstår det en mangel som gir forskjellige problemer avhengig av hvilket vitamin det er. Det finnes totalt 13 livsviktige vitaminer, og disse kan deles inn i forskjellige grupper. En av disse er B-vitaminer. 

Den største gruppen vitaminer
Vitamin B er en egen gruppe vitaminer. Totalt er 8 av de 13 essensielle vitaminene inkludert i B -familien. Her er tiamin (B1), riboflavin (B2), niacin (B3), biotin (B7), pantotensyre (B5), pyridoksin (B6), kobalamin (B12) og den svært viktige folsyren. 

Alle B-vitaminene er vannløselige. Dette betyr at kroppen ikke trenger fett for å ta opp disse vitaminene, men det betyr også at kroppen ikke har evnen til å lagre dem i store mengder for fremtidig bruk. B-vitaminer er derfor noe som må tilsettes daglig. 

Hvorfor trenger vi dem?
B-vitaminer har mange funksjoner i kroppen. De er på mange måter knyttet til en normal forbrenning, så vel som forbrenning av fett, karbohydrater og proteiner. De spiller også en viktig rolle i normal dannelse av røde blodlegemer og i nervesystemets funksjon. 

Vitamin B12 er et viktig vitamin som bare finnes i aktiv form hos dyr. Alle som har et vegetarisk eller vegansk kosthold trenger derfor et supplement med dette vitaminet. Folsyre er et annet interessant vitamin, da dette er viktig for både babyen og moren under graviditeten. Folsyre er så viktig for dette at gravide rådes til å begynne å bruke folsyre under graviditet. 

I form av kosttilskudd
Mengden B-vitaminer vi får gjennom maten kan variere sterkt. Det er derfor vanlig å bruke et kosttilskudd for alltid å være sikker på at kroppen får i seg vitaminene den trenger. B-vitaminer finnes i nesten alle multivitamin-mineraltilskudd, men det er også mange produkter med bare enkelte eller flere B -vitaminer. Gymgrossisten har et stort utvalg produkter med B-vitaminer slik at du kan finne det produktet som passer akkurat deg. 

Skjul
2 FOR 1
99 kr
289 kr
20%
103 kr
129 kr
139 kr
Nyhet
199 kr
51%
49 kr
99 kr
409 kr