Kokosolja

Kokosolje kommer fra kokosnøtten. Kokosnøtter kommer fra palmer som bruker omtrent 10 år før de begynner å produsere kokosnøtter, men når de har nådd den alderen kan de p...

Kokosolje kommer fra kokosnøtten. Kokosnøtter kommer fra palmer som bruker omtrent 10 år før de begynner å produsere kokosnøtter, men når de har nådd den alderen kan de produsere kokosnøtter i store mengder i over 100 år. Hele nøtten kan brukes på ulike måter. Det tørre skallet kan brukes til fibre som brukes i for eksempel børste. Selve nøtten kan brukes til skåler og det deilige fruktkjøttet er selvsagt veldig godt å spise samtidig som kokosvannet er en perfekt tørsteslukker.

Les mer

En fet nøtt

En av de mest fremtredende egenskapene til kokos er at fruktkjøttet er rikt på fett som kan ekstraheres til ren kokosnøttolje. Kokosolje er naturlig rik på en spesiell type fettsyre kalt MCT. MCT står for Medium Chain Triglyserides, eller mellomlange fettsyrer på norsk. MCT skiller seg fra andre fettsyrer ved at de har en ganske kort kjede av karbonatomer som bygger opp «ryggraden» i fettsyren. 

Ulike typer kokosolje

Kokosolje er delt inn i henhold til om det er blitt brukt kaldpressing eller varmpressing for å trekke ut oljen. Den kaldpressede varianten Extra Virgin har nesten alltid kokossmaken og -lukten intakt, noe som gjør den perfekt når du vil gi maten et fantastisk tropisk preg! 

Varmpresset kokosolje er perfekt til steking og annen matlaging der man varmer opp kokosoljen. Den er varmebestandig og mangler vanligvis den karakteristiske kokossmaken og -lukten. Begge variantene inneholder mange MCT-fettsyrer og er like i sammensetning. Det er vanligvis hovedsakelig smak og lukt som varierer. 

I tillegg til matlaging og baking kan kokosolje også brukes i smoothies og i varme drikker som kaffe eller te. Hvilken variant du velger her er helt opp til smaken og preferansene dine. 

Også for hud og hår

I tillegg til at kokosolje er perfekt til matlaging, passer den også bra til å bruke på huden. Kaldpresset kokosnøttolje kan brukes til hårinnpakning fordi fettet gir ekstra fuktighet, glans og næring til et slitt hår. Hvis du leter etter en naturlig og allergivennlig ansiktsrengjøring, kan du gjerne prøve å bruke kokosolje. Den renser huden for både sminke og hudpleieprodukter på en skånsom måte, uten å tørke ut ansiktet.

Du kan også bruke kokosoljen som ansiktsmaske og hudkrem. 

Hos oss på Gymgrossisten finner du et stort utvalg av kokosoljer. Sjekk ut alle variantene og finn favoritten din! 

Skjul
Filtrer utvalg
Gjenopprett alt

Varemerker

Avbryt
Bruk filter
Kjøp fler, spar mer
139 kr
Kjøp fler, spar mer
168 kr
Kjøp fler, spar mer
145 kr
Kjøp fler, spar mer
Kjøp fler, spar mer
189 kr