Hold formen i jul: Raske treningstips

En vanlig julemiddag inneholder ca 2100 kalorier. Hva kreves av trening for å forbrenne middagen?

2100 kcal i en middag er mer enn de fleste er vant med. Godt det bare er en gang om året. Men om du kjenner at du holde deg aktiv, og forbrenne motsvarende energi med trening behøver du en gåtur på 4 timer eller 2 timer med høyintensiv trening (feks løping). 

Å kompensere for hvert julebord med denne treningsmengden er ikke så praktisk å gjennomføre for de fleste, men litt trening under juleferien rekker langt.

Enkel og effektiv trening

Mange treningssentre har stengt i romjula og det gjør at man får være litt mer kreativ. Her kommer noen enkle tips som ikke behøver så mye utstyr! 

Snømåking

► Nå er det ganske lite snø over hele Norge, men plutselig faller det ned. 1 time med snømåking kan forbrenne opptil 500 kcal.

Hoppetau

► Ingen store begrensninger når det kommer til plass og gir effektiv kondisjon- og forbrenningstrening. 30 minutter med hopp forbrenner over 400 kcal.

Langrenn

► Om værgudene tillater så er langrenn både effektiv trening og hyggelig aktivitet. 1 time i sporet brenner ca 600 kcal.

Sirkeltrening

► Armhevinger, sit-ups, knebøy, dips på stol - you name it! Lag en serie med øvelser og gjør de alle i ca 30 minutter så har du forbruket ca 300 kcal.

Lek med barn

► At barn er energikrevende er ingen nyhet, men dette blir en win-win for alle parter. 1 time med lek på slekttreffet kan brenne så mye som 400 kcal. Snøballkrig ute, bryting inne, aking og lignende er morsomme aktiviteter.

Tabata

► Intervalltrening som kan gjennomføres med nesten hvilken som helst aktivitet. Arbeid intensivt i 20 sekunder og hvil i 10 sekunder. Repeter 8 ganger. 

149 kr