Träna med hopprep

Hopp med hoppetau!

Få treningsredskap er så ikoniske som det gamle og enkle hoppetauet. Allerede på 1600-tallet hoppet barn med hoppetau, men i moderne tid har vi oppdaget hvor god trening hoppetau gir og det er ikke lenger bare et leketøy.

Ideen om hoppetau er kanskje flere hundre år gammel, men det er ingen grunn til å tro at dette er et utdatert treningsredskap. At det fortsatt brukes hoppetau er det veldig gode grunner til. Hoppetau brukes i dag av eliteidrettsutøvere i alle typer idretter da det er en helt unik og like enkel måte å trene på. At hoppetau lett kan tas med og brukes nesten overalt er en stor fordel.

Trener hele kroppen samt forbrenner kalorier

Å trene med hoppetau gir ikke bare god kondisjon men det styrker også ben og spesielt leggene samtidig som skuldre og armer må jobbe hardt sammen med lunger og hjerte. Å hoppe øker koordineringsevnen samt bidrar til økt kroppskontroll og balanse. Å hoppe med hoppetau forbrenner også mye kalorier. Hvor mange kalorier varierer fra person til person, men det forbrukes anslagsvis 10-15 kcal per minutt. Å hoppe hoppetau kan være en hel treningsøkt i seg selv, men det er også en god måte å varme opp eller avslutte en treningsøkt på. Hoppetau passer også bra for HIIT (High Intensity Interval Training) eller som del av et treningskompleks hvor flere ulike øvelser kombineres for mer utfordrende trening.

Tren på teknikken

Å bli god på å hoppe hoppetau krever trening og atter trening. I starten er det viktig å bruke riktig teknikk for å minimere risikoen for skader men også for å bli mest mulig koordinert slik at man kan hoppe lenge og avansere til vanskeligere teknikker og vanskeligere hoppetau.

Det første du må lære deg er hvordan du holder tauet. Du trenger ikke å klemme i hjel håndtakene, det fungerer bra med et ganske løst grep. Dette er viktig ettersom det er håndleddene som gjør mye av jobben med å snurre hoppetauet rundt deg. Overarmene skal være tett inntil kroppen og underarmene litt vinklet ut fra kroppen. Håndflatene vinkles litt oppover.

Når du har et bra grep på håndtakene og armene i riktig posisjon er neste steg å snurre på tauet samtidig som du hopper. Ved hjelp av håndleddene snurrer du tauet rundt over hodet mens du hopper. Den vanligste feilen mange gjør i begynnelsen er at de hopper alt for høyt. Øv deg derfor på å hoppe akkurat så høyt at tauet kan passere under føttene dine.

Når du begynner å få til å hoppe akkurat høyt nok og det er håndleddene som står for det meste av snurringen av hoppetauet har du fått til en god teknikk og kan begynne å eksperimentere med høyere tempo, hoppe på ett ben og andre morsomme teknikker.

Velg rett

Gymgrossisten har flere forskjellige hoppetau å velge mellom. Ulike hoppetau passer for forskjellige personer, men er du helt nybegynner og ikke har trent hoppetau før anbefaler vi at du først bruker et enklere tau. De mest grunnleggende hoppetauene bruker et lettere tau som ikke kan snurre så fort og det gjør det mye lettere å få inn rett teknikk. Pro Jump Rope er et godt valg for nybegynneren.

Når du ønsker å avansere treningen ytterligere, kan du prøve et speed rope. Disse hoppetauene har et mye tyngre tau, ofte med en stålvaier inni. De er ofte leddet annerledes i håndtaket, noe som gjør at tauet kan snurre veldig enkelt og raskt. Disse hoppetauene er for deg som kan det grunnleggende og ønsker å avansere i treningen. Star Gear Speed ​​​​Rope er et utmerket valg

Bestselgere innen hoppetau
Prisfunn
149 kr
Laveste pris 149 kr
Laveste pris 149 kr