Å bygge muskler er et prosjekt som tar lang tid og krever både slit og kunnskap. Vi snakket med Team Gymgrossistens Niro de la Rua for å høre hans oppskrift for effektiv muskelvekst.

Hardt arbeid, tålmodighet og tid. Muskelbygging er et prosjekt som tar lang tid uten enkle løsninger eller snarveier. Tøff trening i kombinasjon med et velplanlagt kosthold er det som gjør at du får resultater av dine timer på treningsstudioet. 

– Treningen må være intensiv, forteller Niro. Mange legger for mye tanke på hvor mye de løfter og glemmer bort å holde intensiviteten oppe. Man skal trene tungt, men smart. 

Ved siden av sitt liv som atlet jobber Niro både som naprapat, personlig trener og kostrådgiver. Han har lært seg vekten av kunnskap for gode treningsresultater.

– Å forstå musklene og i hvilke bevegelser de arbeider er viktig. Prøv å lær deg i hvilke vinkler, omfang og retning ulike muskelgrupper jobber. 

Musklene bygges i kjøkkenet

Om tøff trening står på ene siden av maksimal muskelvekst så står maten på andre siden. Timene med trening er det som starter prosessen av tilvekst og det du spiser før og etter trening er det du tilfør som byggmateriale. 

– Strev alltid etter å spise bra råvarer i store mengder. ”Bulk” eller ikke, dietten bør alltid bestå av sunne matvarer. Legg ekstra stor fokus på tiden før og etter trening. 

Næringsinnaket før og etter trening er noe mange som opplever vanskeligheter å dekke med vanlig mat.

– Jeg bruker anbefale Hydro Whey og aminosyrer i forbindelse med økten. Glutamin bruker jeg daglig for å restituere meg bedre og for å holde meg frisk, sier Niro.

Å ta seg videre

Et velkjent scenario for erfarne gymbesøkere er at resultatene kommer i en jevn takt under en tid, men så stopper det opp uten noen åpenbar endring i trening- eller kostholdsregime.

– Platåer i treningen kan skje alle. Når det gjelder for min egen del så går jeg litt tilbake i treningen og trener videre med så lite belastning på nervesystemet som mulig i 1-2 uker. Deretter knuser jeg platåene. Med erfaring lærer man å kjenne når kroppen begynner å bli sliten og kan ta en "deload"-uke før systemet når sin grense. 

Relaterte produkter
Kjøp fler, spar mer
299 kr