Slik holder du nyttårsforsettene

Nå er tiden inne for sette målene for det nye året nemlig de nye nyttårsforsettene. Har du noen treningsrelaterte nyttårsforsett i år? Her er tips for å hjelpe deg å holde løftet året ut.

Det kan tilsynelatende kjennes som samme visa hvert år. Du våkner opp på første nyttårsdag og den første tanken som popper opp i hodet er "nå skal jeg bli skikkelig sterk", "nå vil jeg gå ned i vekt" eller "nå skal jeg klare så og så mye i denne øvelsen." Nei, det er ingenting galt med det. Er det slik at du synes det er lettere å komme i gang og motivere seg når det er januar måned, bør du gjøre det. Men hvordan lever du opp til disse nyttårsforsetter? Her er noen tips.

Mål din fremgang

Uansett om målet er å gå ned i vekt, bli sterkere, gå opp i vekt eller få bedre kondisjon så er konkrete bevis på fremgangen en uvurderlig motivasjonsboost. Om du vil gå ned i vekt, hva sier vekten? Og har du blitt smalere rundt midjen? Sitter buksene bedre? Samme type av målesystem kan brukes uavhengig av hvilke mål du har.

Sett opp delmål

Dette er relatert til punktet ovenfor. Det er delvis viktig å se at det går fremover, men det også viktig å ha noe å streve mot. Da store mål kan være tøffe å jobbe mot kan det være bra for motivasjonen å dele opp "hovedmålet" i mindre delmot på veien. Vil du øke 30 kilo i benkpress kan du ha som mål å klare 10 kg mer i april og 10 kg til ved august. Dette gjelder uansett om du vil ned/opp i vekt, løpe raskere etc.

Finn balansen

Ikke som i "finn en balanse i chakraene dine," men å finne balansen mellom å gjøre nok for å oppnå tilfredsstillende resultater uten å gjøre for mye for at det skal være umotiverende å fortsette. En av de mest vanlige feilene når noen skal begynne å trene og / eller spise sunnere er å gjøre en for stor justering som til slutt gjør det for vanskelig å vedlikeholde. Det kan høres ut som en klisjé, men start rolig og gradvis i stedet for "alt på en gang". Det er alltid mulig å trappe opp intensiteten hvis du ønsker det.

Pass på skader i begynnelsen

Den vanligste perioden å skade seg i treningssammenheng er når du begynner å trene. Midt i den glødende startentusiasmen er det lett å droppe alle barrierer. Både når det gjelder mengden av trening på lang sikt, som vi var inne på ovenfor, men også i de enkelte treningsøktene. Så sørg for å vie litt tid til å lære teknikken før du går helt ut.