Slik gjør du dips

Dips trener skuldre, bryst og triceps. Det er en krevende øvelse, men utført rett er den suveren på å utvikle overkroppens musklatur. Her er tipsene for å beseire dipsstativet.

Hvorfor dips?

Dips er en bra overgang- eller avslutningsøvelse på en bryst/triceps-økt. Det er en ypperlig stretchøvelse for bryst, skuldre og de muskler som finnes mellom ribbeina. De interkostale musklene. Det er viktig å alltid ha full kontroll og unnvike plutselige bevegelser. 

Startposisjon

Start med å ta tak i dipsstengene ved skulderbredde. Hopp opp så du har rette armer og dra skuldrene ned og før sammen skulderbladene. Hold spenningen i kroppen og bøy beinene bakover.

Gå hele veien 

Tipp overkroppen lett fremover og synk ned med albuene vinklet rett bakover. Vinkelen bør være minst 90 grader. Følg med skulderene og skulderbladene. Snu forsiktig i bunnen og press deg eksplosivt, men kontrollert opp til rette armer.

Dine første dips

Bruk gummibånd eller la noen holde dine føtter. Da avlaster du kroppsvekten og du får hjelp med balansen. Det er tøffere å gå hele veien ned enn å bremse halveis, men en full bevegelsesbane gir en bedre muskelutvikling enn om du ikke orker like mange.

Utvikle dips videre

Når du klarer ti fine dips uten hjelp kan du øke vanskelighetsgraden ved å ta en manual mellom knærne eller vektbelte. Skal du konkurrere i dips bør du kontrollere hvilke regler som gjelder for dybden, pause i topposisjon, vinkel på kroppen også videre. 

Glem ikke resten

For å bli sterk i dips krever det styrke i skuldre, bryst og triceps. Gjør militærpress, benkpress og pushdowns for å styrke på muskelmassen ytterligere. 

Toppselgere
Toppselgere
1.499 kr