Slik fungerer det: Fettforbrennere

De fleste fettforbrennende produktene er basert på to typer ingredienser, oppkvikkende og termogene. Oppkvikkende stoffer er stoffer som stimulerer det sentrale nervesystemet og som får kroppen til å produsere mer adrenalin og noradrenalin. Termogene stoffer er stoffer som øker kroppens varmeproduksjon.

Koffein

Er et vanlig tilskudd på diett. Det gjør flere ting med kroppen som er av stor interesse hvis man prøver å kvitte seg med uønsket kroppsfett. Koffein starter lipolysen, en prosess der fettcellene frigjør fettet som er lagret i fettcellene og sender det ut i blodbanen. På denne måten blir fettet tilgjengelig for forbrenning. Koffein øker lipolysen fordi det frigjøres katekolaminer som adrenalin og noradrenalin, som har en direkte innvirkning på lipolysen. Den andre store bonusen med koffein er at det er oppkvikkende og dermed svært gunstig når man skal trene hardt, selv om man er sliten av en hard diett.

Grønn te-ekstrakt

EGCG (epigallokatekingallat), som finnes i grønn te, har en termogen effekt. ECGC hindrer ett spesifikt enzym - COMT (Katekol-O-metyltransferas) fra å bryte ned adrenalin, slik at adrenalinet kan virke lenger i kroppen. EGCG har også vist seg å fungere synergisk med koffein.

Capsaicin

Capsaicin er det som gjør chilipepper sterkt. Stoffet har vist seg å kunne øke en prosess som kalles for termogenese (dannelse av kroppsvarme). Vår kroppstemperatur reguleres av våre mitokondrier som er små organeller i cellene som omsetter maten vi spiser til energi. Capsaicin fungerer gjennom å øke aktiviteten hos proteiner inne i mitokondriene som kalles for UCP (uncoupling proteins/frikoplete proteiner). 

Disse proteinene har som oppgave å holde kroppstemperaturen vår oppe ved å ta en del av energien vi får i oss via mat og konvertere den til varme. Om aktiviteten hos disse proteinene øker, så øker også energiforbruket.

Øvrig

Det finnes også fettforbrennere uten sentralstimulerende substanser, og de fungerer bra i kombinasjon. Eksempler er fiskeolje og CLA. Fiskeolje eller nærmere bestemt omega 3 har vist seg å kunne forbedre en rekke helsefaktorer, blant annet redusere mengden kroppsfett. Også CLA har vist seg å kunne redusere kroppsfettet.

Tips!

Start alltid med laveste dose i forbindelse med måltid når du prøver en fettforbrenner med koffein eller andre sentralstimulerende stoffer. Dette gjelder særlig for dem som ikke er vant til å drikke kaffe eller andre drikker som inneholder koffein. Etter hvert kan du øke dosen om du føler at det er behov.

Fettforbrennere er et supplement til et godt kosthold og trening. Den primære effekten av fettforbrennere er at de minsker appetitten og øker energinivåene, slik at man orker mer selv om man ligger i kaloriunderskudd.

Toppselgere
Kjøp fler, spar mer
Toppselgere
Kjøp fler, spar mer
349 kr
Kjøp fler, spar mer
349 kr
Kjøp fler, spar mer
199 kr