Protein Chocolate Chip Cookies

Hvem elsker ikke kaker? Skal det være så vanskelig å bake småkaker uten smør, hvitt mel og sukker? 

Dette er riktignok ikke vanlige lavkalori/lette kaker, men snarere et godt og litt mer nyttig alternativ for de som ønsker å ta bevisste valg om hva de stopper i seg. Fettinnholdet i disse delikatessene kommer fra peanøttsmør og kokosolje i stedet for smør, og de er søtet med stevia i stedet for sukker, og de er proteinanriket med proteinpulver.

Håper det smaker!

Ingredienser 

(7 Kaker)

2 dl Havregryn

30 g Sukkerfri sjokolade

2 ts Søtningsmiddel m. stevia

1 ss Usøtet mandelmelk

2 ss Lean Protein Vanilla Ice Cream

1 ss Kokosolje

2 ts Peanøttsmør

1 krm Bikarbonat

1 krm Bakepulver

1 st Vaniljepulver

2 ts Mandelsmør

Fremgangsmåte

  1. Forsikre deg om at sjokoladen er i romtemperatur, da blir den lettere å handtere.
  2. Bland deretter havregrynen i mikser til de har en mellignende struktur.
  3. Hell alle tørre ingredienser i en bolle og blande.
  4. Ha peanøttsmør, mandelsmør og kokosnolje i et glass og sett i mikron i omtrent 20 sekunder.
  5. Tilsett mandelmelk og blande godt.
  6. Hell blandingen i bollen med tørre ingredienser og rør med en sleiv.
  7. Hakk sjokoladen og rør om.
  8. Forme sju like store kaker og legg på et bakepapir.
  9. Stekes i ovnen på 160 grader i omtrent 10 minutter. Ta ut kakene når de er slik som du vil ha dem.

Næring

Næringsinnhold per kake

Karbohydrater 8 g

Protein 3 g

Fett 5 g

Energi 94 kcal