
Oppskrift
Fransk kjøttgryte
Tilberedningstid: 30 minutter tilberedning og 2 timer på ovnen.
Ingredienser
1 PORSJON
- Stilkselleri (0,25 stk.)
- Gulrot (0,25 stk.)
- Små, gule løker (1,25 stk.)
- Sjampinjong (2,5 stk)
- 200 g storfekjøtt (ytterlår eller oksekam)
- 1 ss. maisenna
- 2 ts. olivenolje
- 1 ss. tomatpuré
- Tomater (0,75 stk.)
- Hvitløk (0,25 fedd)
- 500 ml matvin (rød)
- 200 ml vann
- 2 ts. oksefond
- Salt, svart pepper
- 1 timian (klype)
- 70 g ris (ukokt)
- Næring
Næringsverdi per porsjon
Karbohydrater 16 g
Protein 46 g
Fett 15 g
Energi 430 kcal
Fremgangsmåte
- Del kjøttet i terninger, ca. 4 x 4 cm store.
- Del grønnsakene i like store biter og del sjampinjongene i to.
- Begynn med å surre grønnsakene i litt olje i en teflonpanne. Tilsett salt og pepper. Legg dem til siden når de er myke.
- Brun deretter kjøttet i olivenolje i teflonpannen. Tilsett salt og pepper. Når kjøttet har fått fin farge, legger du det over i en støpejernsgryte. Fortsett tilberedningen på middels temperatur.
- Strø over maisenna og tilsett tomatpuré, tomatterninger og ev. hvitløk. Rør.
- Tilsett matvin og oksefond, hell på vann så det dekker kjøttet. La gryten småkoke i 1 time.
- Spe med mer vann og la gryten småkoke videre i 30 minutter. Tilsett de surrede grønnsakene og krydre gryten med salt, pepper og timian.
- Kok ris i følge anvisningen på pakken.
- Fordel ris og kjøttgryte i matbokser og avkjøl. Frys dem.
Kjøp fler, spar mer
Kjøp fler, spar mer
Kjøp fler, spar mer