Fitness-piroger

Det krever litt forberedelser med deig, fyll og steking, så det er lurt å lage en dobbel porsjon og fryse den. 

Test andre gode fyll (bruk alltid chilisaus i bunn): 

  • Tunfisk, fetaost, oliven
  • Grillet kylling i biter, mais, avokado
  • Hakket egg, kalkun, salatløk
  • Pesto, mozzarella, strimlet kyllingfilet

Ingredienser 

(8 Piroger)

900 ml fullkornsmel av hvete (200 ml til utbakingen)

25 g tørrgjær

1 ts. havsalt

1 ss. olivenolje

400 ml lunkent vann (varmere enn fingervarmt)

600 g svinekam (kokt, røkt)

100 ml chilisaus

100 g friske sjampinjonger

100 g Philadelphia-ost (5 % fett)

frisk basilikum

Næring

Næringsverdi per porsjon

Karbohydrater 42 g

Protein 26 g

Fett 7 g

Energi 344 kcal

Fremgangsmåte

  1. Bland 7 dl mel, gjær og salt i en bolle. Tilsett vann og rør sammen til en løs deig. La deigen under bakehåndkle i cirka 30 minutter mens du lager fyllet.
  2. Skjær bort fettranden på svinekammen slik at du bare har rent kjøtt igjen. Del svinekammen i 4 medaljonger som du deretter deler i 2 til 8 stykker. Skjær sjampinjongen i tynne skiver og tørrstek dem i en teflonpanne til det meste av væsken er forsvunnet.
  3. Klargjør 2 plater med bakepapir og sett ovnen på 250 grader. Legg deigen på et bakeunderlag (med mel) og kna inn ytterligere 1 dl mel til du får en jevn deig som ikke er klissete. Del deretter deigen i 8 like store boller. Kjevle ut bollene til rundinger (cirka 15 cm i diameter) og smør på 1 ss chilisaus (la det være minst 3 cm rundt kanten der du ikke legger fyll). Legg et stykke svinekam på den ene halvdelen, topp med 1 ss Philadelphia-ost, sjampinjonger og hakket, frisk basilikum. Brett den andre halvdelen av deigen over som et lokk, og trykk sammen kantene med en gaffel.
  4. Før du steker pirogene, pensler du dem med egg og vann slik at de får en fin, gyllenbrun overflate under stekingen. Steking midt i ovnen tar cirka 12–15 minutter. Pirogene er ferdige når de har fått farge over og under. La avkjøle på en rist eller et håndkle.