
Oppskrift
Fitness-piroger
Det krever litt forberedelser med deig, fyll og steking, så det er lurt å lage en dobbel porsjon og fryse den.
Test andre gode fyll (bruk alltid chilisaus i bunn):
- Tunfisk, fetaost, oliven
- Grillet kylling i biter, mais, avokado
- Hakket egg, kalkun, salatløk
- Pesto, mozzarella, strimlet kyllingfilet
Ingredienser
(8 Piroger)
900 ml fullkornsmel av hvete (200 ml til utbakingen)
25 g tørrgjær
1 ts. havsalt
1 ss. olivenolje
400 ml lunkent vann (varmere enn fingervarmt)
600 g svinekam (kokt, røkt)
100 ml chilisaus
100 g friske sjampinjonger
100 g Philadelphia-ost (5 % fett)
frisk basilikum
Næring
Næringsverdi per porsjon
Karbohydrater 42 g
Protein 26 g
Fett 7 g
Energi 344 kcal
Fremgangsmåte
- Bland 7 dl mel, gjær og salt i en bolle. Tilsett vann og rør sammen til en løs deig. La deigen under bakehåndkle i cirka 30 minutter mens du lager fyllet.
- Skjær bort fettranden på svinekammen slik at du bare har rent kjøtt igjen. Del svinekammen i 4 medaljonger som du deretter deler i 2 til 8 stykker. Skjær sjampinjongen i tynne skiver og tørrstek dem i en teflonpanne til det meste av væsken er forsvunnet.
- Klargjør 2 plater med bakepapir og sett ovnen på 250 grader. Legg deigen på et bakeunderlag (med mel) og kna inn ytterligere 1 dl mel til du får en jevn deig som ikke er klissete. Del deretter deigen i 8 like store boller. Kjevle ut bollene til rundinger (cirka 15 cm i diameter) og smør på 1 ss chilisaus (la det være minst 3 cm rundt kanten der du ikke legger fyll). Legg et stykke svinekam på den ene halvdelen, topp med 1 ss Philadelphia-ost, sjampinjonger og hakket, frisk basilikum. Brett den andre halvdelen av deigen over som et lokk, og trykk sammen kantene med en gaffel.
- Før du steker pirogene, pensler du dem med egg og vann slik at de får en fin, gyllenbrun overflate under stekingen. Steking midt i ovnen tar cirka 12–15 minutter. Pirogene er ferdige når de har fått farge over og under. La avkjøle på en rist eller et håndkle.