Derfor hjelper ZMA deg med muskelveksten

ZMA er et kosttilskudd basert på mineralene sink og magnesium. Dette er inget nyhet på markedet, men noe som har funnets lenge og er populært for alle som strever etter å bygge muskelmasse.

I tillegg til protein og kreatin seiler ZMA opp som en utfordrer over de mest populære sportproduktene for muskelvekst. Og det er heller ikke så rart når ZMA tilbyr en rekke egenskaper og fordeler for alle som trener.

Les punktene nedenfor så kanskje du også blir overbevist til å legget il ZMA som en fast del i din tilskuddsregime.

1. Økte testosteronnivåer

Det er velkjent at hormonet testosteron er en av de viktigste faktorene når det kommer til å bygge muskler. Dette er dårlig nyheter for kvinnene. Enkelt forklart – jo mer testosteron man har i kroppen desto mer muskelmasse vil du kunne bygge.

Ved undersøkninger mellom sammenhengen mellom inntak av ulike næringsstoffer og kroppens testosteronproduksjon er det et emne som stikker ut; sink. Når nivåene av sink er lave i kroppen synker testosteronproduksjonen. Og omvendt når du har høye sinknivåer så øker testosteronproduksjonen. Vitenskapelige studier foreslår et inntak motsvarende 5 mg rent sink om dagen er terskelnivået for denne effekten.

2. Forsterker immunsystemet

Når man er syk og ikke kan trene bygger man heller ikke muskler. Å styrke sitt immunsystemet og holde seg frisk fra forkjølelser og lignende er en stor fordel i jakten på gains.

Takket være sitt innhold av essensielle mineraler har forbruket av ZMA en positiv effekt på folkehelsa og immunsystemet ved å minske nivåene av oksidativt stress i kroppen. Oksidativt stress er ofte avtrekkeren for en rekke inflammatoriske sykdommer og «vanlig» forkjølelse.

3. God muskelfunksjon

Kroppen omsetter sink og magnesium i en relativ høy grad. Derfor er det ikke uvanlig at en mangel på disse næringsstoffene inntreffer selv med et balansert kosthold. Både sink og magnesium spiller en avgjørende rolle for god muskelfunksjon så så ved utilstrekkelige mengder av dette vil det ha en negativ innvirkning på prestasjonen.

For de som trener mye finnes det også en til grunn til å ikke slurve med inntaket av sink og magnesium. Metabolismen øker nemlig i forbindelse fysisk aktivitet og med inntak av disse mineralene. Delvis gjennom svette, men også av den generelle oppregulerte metabolismen.

4. Akselerert restitusjon

For å bygge muskler må man trene, og jo oftere man har mulighet til å trene en muskel desto raskere vokser den. For å kunne trene så ofte som mulig kreves det bra restitusjon. En forutsetning for bra restitusjon er å dekke sitt næringsbehov, men også tilrekkelig med søvn.

Empiriske studier tyder på at et regelmessig inntak av ZMA forbedrer søvnkvaliteten. Du sovner lettere, sover dypere og våkner mer uthvilt.

Kjøp fler, spar mer
Kjøp fler, spar mer
199 kr
Kjøp fler, spar mer
289 kr
Toppselgere
Kjøp fler, spar mer
Toppselgere
Kjøp fler, spar mer
339 kr