Derfor er myseprotein #1

Myseprotein er kongen av treningsprodukter, med fordeler som strekker seg langt utover det enkle faktum at det er effektivt. I denne artikkelen går vi gjennom hva myse er, hvordan det produseres, og hvorfor det er bra.

Forestill deg et hypotetisk scenario der du bare får velge ett kosttilskudd. Fra øyeblikket du gjør valget ditt, får du kun bruke det kosttilskuddet og ikke noe annet. Hvilket hadde du valgt?

Det smarte valget i et slikt scenario hadde vært myseprotein.

 

Hva er myseprotein?

Myseprotein, på engelsk kjent som whey protein, er en melkebasert proteinkilde som sammen med kasein utgjør et av hovedproteinene i melk. Myseprotein i pulverform fremstilles av et restprodukt fra osteproduksjonen som kalles myse. I forskjellige steg filtreres gjenværende karbohydrater, mineraler og fettsyrer ut av mysen, helt til produktet har en tilfredsstillende konsentrasjon av proteiner.

I kosttilskuddsammenheng finnes det tre forskjellige former for myseprotein:

1. Myseproteinkonsentrat

Et konsentrat er et myseprotein som vanligvis har en proteinkonsentrasjon på 50–80 %

2. Myseproteinisolat

Et isolat gjennomgår en mer nøyaktig filtreringsprosess, noe som gir et protein med en lavere andel karbohydrater og fett og et proteininnhold på opp mot 85–90 %.

3. Hydrolysert myseprotein

Et hydrolysat er et protein som har blitt brutt ned i mindre bestanddeler på forhånd. Poenget med forhåndsnedbrytningen er å fremskynde opptaket.

Hvorfor myseprotein?

1. Effektivt

Den mest fundamentale oppgaven til et kosttilskudd, eller egentlig et hvilket som helst produkt, er at det skal oppfylle funksjonen det lover å oppfylle. Myseprotein er den perfekte proteinkilden for å gi muskelveksten og restitusjonen et løft etter trening, dette på grunn av det raske opptaket og det høye innholdet av essensielle aminosyrer.  

Et hyppig repetert mantra er «vanlig mat vil alltid være bedre», men hvis man kun ser på kvaliteten på proteinet, stemmer det ikke. Hvis hensikten er økt muskelvekst, er myse like bra og i mange tilfeller bedre enn protein fra vanlig mat. Så har selvsagt også mat – med forbehold om at «mat» er en veldig bred beskrivelse – et hav av andre fordeler.

2. Praktisk

Det er enkelt å ta med seg myseprotein på trening. En klargjort shaker tar opp minimalt med plass, og ublandet myse holder seg fint i romtemperatur i lang tid. En shaker med myseprotein trenger heller ikke noe forarbeid. Bare åpne proteinposen, fyll shakeren, lukk den og putt shakeren i bagen.

3. Prisgunstig

Prisen er et punkt som diskuteres altfor lite når man snakker om myseproteintilskudd. Faktum er at myseprotein er en av de aller billigste proteinkildene når man ser på prisen per gram protein.  

Ett kilo Whey-80 gir for eksempel 760 gram protein. Tilsvarende proteinmengde fra fersk kylling ville koste mye mer.

4. Godt

For ti år siden var ikke myseprotein akkurat noen gourmetdrikk, men heldigvis går utviklingen fremover. I dag smaker mange varianter av myseprotein som noe som minner mer om en milkshake enn et treningsprodukt. Dette går i tillegg hånd i hånd med en nesten uendelig smaksvariasjon

Toppselgere
+ 15 varianter
Toppselgere
+ 15 varianter
989 kr
Kjøp
Kjøp
Toppselgere
+ 5 varianter
Toppselgere
+ 5 varianter
259 kr
Kjøp
Kjøp