8 synder du kan fikse nå

Om du ikke får resultatene du ønsker av din trening så er det store sjanser for at du begår en av disse to feilene:

- Du trener ikke med nok fokus og disiplin

- Du trener med sånn raseri at du ikke er oppmerksom på hva du vil oppnå

1. Du hopper over treningen når du ikke har lyst

Mange av oss oppnår ikke våre mål fordi vi lar små distraksjoner forstyrre oss. Snart har hele dagen passert og du sier til deg selv at du ikke vil trene fordi du ikke er i humør.

Løsning:

Når hoppet du over en natts søvn fordi du ikke var «i humør» for det? Treningen bør bli like automatisk som alle andre aspekter av din daglige rutine. Sett av tid, still alarmen og gå på treningen. Har du noen gang angret en trening?

2. Du trener uten en plan

Å komme seg til gymmet er halve kampen, men du vil aldri vinne om du ikke har en god plan for dagen eller de neste månedene. Først og fremst er det viktig å sette et bestemt mål på hva du vil oppnå i løpet av året. Så bør du bryte ned målet til sykluser på ca 8 uker hver. Du kan justere avhengig av hva du oppnår i løpet av dine 8 ukers faser. Det viktigste er å ha en langsiktig (6 måneder) og en fase på 8 uker.

Løsning:

Lag din plan og del den opp i 8 ukers faser. Et bra tips er å alltid skrive opp treningen på telefonen eller i en treningsdagbok og ta med den på treningen. Så er det bare å holde seg til den når du trener og du vet nøyaktig hva du må gjøre.

3. Du blir besatt av styrke og varierer ikke treningen

For å bli sterkere krever det at du med jevne mellomrom utfordrer og stimulerer musklene på forskjellige måter. Det holder ikke å gjøre de samme øvelsene i samme rekkefølger hver gang du er på treningsstudioet. Dette funker noen uker, men til slutt vil du stangere.

Løsning:

Nesten all styrketreningsprinsipper avhenger av sykluser av repetisjoner, vekter, øvelser og mengde for at du skal øke i den totale styrken. Finn en styrketreningsplan laget av profesjonell atlet eller styrketrener og følg den til punkt og prikke.

4. Du lar en dårlig trening ødelegge målet

Så du tok fem reps på forrige trening, og i dag forventer du å klare seks reps på samme øvelse. Ved fire reps klarer musklene ikke mer og du anser treningen som fiasko. Du tenker at du ikke blir sterkere og tankegangen blir negativ. Treningen blir kort og du er på dårlig humør resten av dagen.

Løsning:

ALLE har dårlige dager på trening. Men i stedet for å gi opp, gjør noen små endringer i treningsøkten. Ta to minutters pause og tenk om. Senk vektene, gjennomfør repsene og gjør treningen til en suksess.

5. Du løfter ikke tungt nok

Dette skjer når du ikke sammenligner dine set, reps og vekter fra trening til trening. Hvis du ikke holder oversikten er sjansene store for at du tar tar en manual som du «føler» er rett den dagen. Mange kvinner holder seg borte fra tunge vekter i frykt for å bli «store».

Løsning:

Hold oversikt over dine set og reps, men også vektene. Gå igjennom disse når du setter sammen planen din. Skriv ned dine personsbeste og vær ikke redd for å våge å legge på vektskiver.

6. Maten er ikke like viktig som treningen

Uansett om du trener for å bygge muskler, gå ned i fett eller begge deler kan dette lett skje. Når du ikke legger like stor vekt på kostholdet så vil du noen ganger treffe ditt kalori- og makrotall og noen ganger ikke. Men du vil aldri maksimere din evne til å nå ditt mål om kostholdet er dårlig.

Løsning:

Legg mer vekt på å planlegge din kostholdsplan enn du gjør med treningsplanen. Hva? Ja, du leste riktig. Du spiser seks ganger om dagen, men trener kun 1-2 ganger om dagen. Derfor tar planlegging av mat mer tid og forberedelser.

7. Mer fest enn trening

Det holder å si at hvis du fester like ofte som du trener så kommer du ikke til å maksimere dine resultater. Er du en partyprins eller partyprinsesse må du sette egne grenser for deg selv for å nå dine mål.

Løsning:

Jekk ned festingen bare en smule. Bli hjemme en kveld i uka hvor det egentlig er fest eller vær sjåfør for partyselskapet så har du en unnskyld for å være edru. Om du går ut ofte så «mister» du restitusjonsdager, og du har sannsynligvis trøbbel å holde din diett i de små nattetimer.

8. Du forventer resultater med en gang

Motivasjon er et kraftig verktøy, men å ha urealistiske forventninger fører ofte til at du trener med ekstrem intensitet under en uke eller to. Men når kroppen blir trøtt eller du ikke lengre ser resultater på grunn av overtrening så starter du å hoppe over treningene.

Løsning:

Stopp å måle umiddelbare resulter som antall kilo du har gått ned/opp eller økte repetisjoner. Baser din suksess på at du følger programmet. Spis alle måltidene har du har planlagt. Gjennomfør hver treningsøkt med fokus og engasjement. Dette er den ultimate guiden til å lykkes med dine kortsiktige og langsiktige mål.

Toppselgere
+ 26 varianter
Toppselgere
+ 26 varianter
748 anmeldelser
299 kr
Kjøp
Kjøp