7 varianter av push-ups du må prøve!

Armhevinger er en meget enkel og effektiv måte å styrke bryst- og overarmsmuskulaturen. Kan du gjøre flere push-ups uten problemer? Da er det på tide å utfordre deg med disse variantene!

1. Diamond push-up

#1

Still deg i push-up posisjon med kjernemusklaturen aktivert og armene under skuldrene. Flytt hendene så tommel og pekefinger berører hverandre. Gå kontrollert ned og opp.

2. Clapping push-up

#2

Få kroppvektsøvelser for overkroppen kan konkurrere med klappende push-ups for å forbedre eksplosiv kraft. Som navnet tilsier utføres denne øvelsen ved å skyve hele overkroppen opp fra bakken på toppen av den vanlige push-up for deretter å raskt løfte begge hendene og klapping i luften før du fanger deg selv og rolig senker deg ned i neste repetisjon.

3. Push-up med strikk

#3

Bruk en gummistrikk/mostandsbånd og fest i hver hand over ryggen slik at båndet er stramt. Gå ned i vanlig push-up og kjenn motstanden på veien opp. Juster hvor stramt båndet er for å justere motstanden og vanskelighetsgraden på øvelsen.

4. Enarms push-up

#4

Stå i pushup- posisjon med god avstand mellom bena for å sikre en bredere støtteflate. Beveg kroppen ned mot gulvet som i en vanlig push up med en arm i underlaget og en på ryggen/bak på låret. Øvelsen er tung og gjøres enklere ved å utføre den mot en høyde.

5. Superman push-up

#5

Start i pushup- posisjon og senk deg ned till bunnposisjonen. Skyv oppover så eksplosivt som mulig fra både hender og føtter. Både hender og føtter skulle miste kontakt med bakken. Strekk armene fremover mens du er i luften slik at kroppen din er i en rett linje.

6. Push-up med ball

#6

Start i push-up posisjon med rett rygg og hoftene mot golvet. Bruk en medisinball eller annen ball i ene hånden og spre beinene litt for bedre stabilitet. Med rak kropp bøyer du armene til brystet nærmer seg gulvet. Trykk deg opp igjen til armene er strake og flytt ballen til andre hånden og repeter.

7. Handstand push-up

#7

Ha gjerne en pute eller matte under hodet til du mestrer denne øvelsen. Start med å stå på hendene mot en vegg. Hendene skal være litt bredere enn skulderbredde. Hold ryggen rak og magen stram. Senk deg forsiktig ned til hodet er i kontakt med golvet, og dytt deg opp igjen til armene er utstrekte. 

+ 4 varianter
239 kr
Kjøp
Kjøp