Boost din restitusjon

Restitusjon kan beskrives som prosessen av å returnere til normal tilstand av helse, sinn eller styrke. Selv om en god treningsøkt bare tar rundt en time føler kroppen vår effekten 24 til 48 timer etterpå. Enten du prøver å forbedre restitusjonen din fra en treningsøkt eller bare ditt daglige liv er det noen ting du bør vurdere.

1. Drikk mye vann

Det første punktet er ganske enkel, og det er vann! De fleste av oss vil gjerne tro at vi drikker nok vann gjennom dagen selv om det ikke alltid er tilfelle. Ideelt sett bør den gjennomsnittlige aktive personen drikke mellom 3 til 9 liter vann om dagen, og noen ganger enda mer! Våre muskler består av over 70% vann, og uten riktig hydrering kan proteinsyntese reduseres drastisk. En måte å sjekke hydratiseringsnivåene er å kontrollere fargen på urinen. Sørg for at fargen er lysegul. Å bli vant med å kontrollere et tilrekkelig vanninntak er avgjørende, og vil bidra til å kontrollere din mentale og fysiske tretthet i løpet av dagen.

2. Få 6 - 8 timer søvn hver natt

Flere lever et veldig travelt liv, men uansett hvor hektisk livet kan være kan vi ikke glemme en god natts søvn. Når du sover får kroppen sin største mulighet for mental og fysisk gjenoppretting. Kroppen din kan bare ikke være på topp når den ikke har fått den nok hvile. Enten det er en liten lur på dagen eller å være streng med en tidligere sengetid, gjør ditt beste for å sikre at du får minst 6 til 8 timers søvn om natten.

3. Varier intensiteten

Noe som mange finner vanskelig å følge når de er på et strengt treningsregime er å variere treningsintensiteten og til og med tar litt tid borte fra treningsstudioet. Husk at din fullstendige, hardcore-trening kan være svært påfristende for nervesystemet og leddene dine. Å ta en pause en gang imellom kan gjøre kroppen din veldig godt! Dette kan gjøres etter noen uker med hard trening. I løpet av de foregående ukene med intens trening, kan kroppen din også ha blitt utsatt for mangel på hvile og hydrering noe som fører til redusert treningsytelse og langsommere restitusjon utenfor treningsstudioet. Hvis du tar noen dagers pause fra å løfte vekter hver sjette til åtte uker vil kroppen din kunne komme i kapp. Du vil bli overrasket over hvor mye bedre du føler deg når du er tilbake på trening!

4. Prioriter protein

Det du velger å putte i kroppen din før og etter en treningsøkt vil diktere ytelsen i treningsstudioet så vel som restitusjon utenfor treningsstudioet. Størstedelen av protein- og karbohydratinntaket bør bli konsumert rundt treningsøktene dine. Proteinpulver er en ypperlig og lettvint måte å få i seg tilrekkelig med protein for å hjelpe muskelgjenoppretting.

5. Tilskudd som hjelper

Når din søvn, ernæring og hydrering er konsikvente vil du se en stor forbedring i din generelle restitusjon. Dette er tiden da tilskudd blir mest effektivt. Et proteinpulver er en av de enkleste måtene å utnytte den anabole vinduet etter trening. Målet er å konsumere mellom 25g - 40g protein umiddelbart etter trening, etterfulgt av et protein- og karbohydratrikt måltid etterpå. Forgrenede aminosyrer (BCAA) bør forbrukes under treningsøkten. Samlet sett er kosttilskudd enkel og effektiv måte å «mate» kroppen på, i tillegg til en solid, konsekvent diett og treningsregime. Når alle disse tipsene kombineres vil du bli overrasket over hvor mye kroppen din kan oppnå! Når kroppen din er godt uthvilt, kan du jobbe hardt og trene hardere!

Toppselgere
11%
+ 24 varianter
Toppselgere
11%
+ 24 varianter
Star Nutrition
239 kr
269 kr
Kjøp Kjøp
Toppselgere
10%
+ 11 varianter
440 kr
489 kr
Kjøp Kjøp
Toppselgere
20%
+ 5 varianter
Toppselgere
20%
+ 5 varianter
Star Nutrition
215 kr
269 kr
Kjøp Kjøp